Güncel Haberler

RESMİ: Kızıl Yıldız, Uzun Rotasyonuna Reath’i Ekledi

Yeniden yapılanma sürecinde transfer döneminin hızlı takımlarından biri olan Kızıl Yıldız, pota altı rotasyonuna bir takviye daha yaptı.

Bu sezon FMP Beograd takımının formasını giyen Duop Reath ile 1 yıllık kontrat imzaladılar.

2.11 metre boyunda olan 24 yaşındakli Avustralyalı uzun bu sezon Adriyatik Ligi‘nde 20 maçta ortalama 22.7 dakika süre alırken 11.7 sayı, 43.4 3sayı, 4.7 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kariyerinde ilk kez önümüzdeki sezon Turkish Airlines Euroleague sahnesinde boy gösterecek olan Reath, önemli artıları olan, çok yönlü ve potansiyelli bir uzun, hem 4 hem de 5 numarada görev alabiliyor. Dış şut tehditini olmasının yanı sıra boyalı alandan da etkili olan bir uzun, sırtı dönük de kaliteli silahları olduğunu bu sezon bir çok kez gösterdi. İşin savunma tarafında da çabuk ayakları ve atletizmi ile adam değişmelerde takımını eksiltmediği gibi kısaların da karşısında rahatlıkla kalabiliyor.

Topla oynama kalitesi henüz yeterli seviyede değil, bu nedenle de 4 numarada süre aldığı zamanlarda penetre tehditi istikrarlı değil. Bununla beraber alçak postta hücumdaki etkinliğine rağmen savunmada 5 numaraların arkasında zorlanıyor, fiziksel olarak yeterli kalınlıkta, güçte değil. Ama belirttiğim gibi dış şut tehditi ile birlikte özel ve potansiyelli bir uzun, gelişimini Kızıl Yıldız’da Obradovic ile de aynı şekilde sürdürmeye devam ederse ileride elit Euroleague uzunları arasına girebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …