Güncel Haberler

Afyon, Uzun Forvetini Almanya’da Buldu

Yeni sezon için transfer çalışmalarını hızlandıran Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, uzun forvetini Almanya’da buldu.

Bu sezon Ludwigsburg forması ile izlediğimiz Tanner Leissner ile TRT Spor’un haberine göre prensipte anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.01 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç 4 numara, BBL’de 20 maçta ortalama 20.4 dakika süre alırken 10.2 sayı, %41.5 3sayı, 4.1 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Leissner dış şutları ile ön plana çıkan modern bir uzun forvet. Yakala at pozisyonlarında tam bir uzman. Gerek set hücumlarında ona gelen ceza atışlarında gerekse ikili oyunlar sonrası dışa devrilerek gönderdiği şutlarda yüksek yüzdeye sahip. Aslında bu sezon Afyon’un önemli parçalarından biri olan Aldridge’e benzer bir profilde olduğunu söylemek yanlış olmaz. Dış şutlarına ek olarak yüzü dönük adam geçebilen, topu yere vurup kendisi de skor üretebilen bir forvet. Her ne kadar genelde potadan uzak oynayan bir uzun forvet olsa da ribaundlar konusunda da faydalı bir isim. Savaşçı kimliği ve enerjisi ile takımına bu alanda da katkı veriyor. İşin savunma tarafında da çabuk ayakları ile kısa forvetlerin dahi karşısında durabiliyor. Ancak atletizmi iyi seviyede değil ve çok güçlü bir fiziğe de sahip değil. Dolayısıyla boyalı alandaki savunma katkısı yeterli değil.

Özetle Afyon, gençi enerjisi yüksek, potansiyelli ve dış şut tehditi üst düzeyde olan bir uzun forveti kadrosuna kattı. Şimdi koç Sevim’in onun yanına ekleyeceği 5 numara çok önemli olacak. Tıpkı Zanna gibi atletik, boyalı alanda dominant ve çemberi iyi koruyan bir uzun tercih etmeleri gerekiyor ki bu alanlarda Leissner’in açıklarını kapatsın ve saha yerleşiminde 4 dışarıda oynadıklarında boyalı alanda da etkili olabilsinler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …