Güncel Haberler

RESMİ: Afyon, Genç Uzun Egemen ile Anlaştı

Yeni sezon öncesi koç Sevim yönetiminde transfer hamlelerine hız veren Meksa Yatırım Afyon Belediyespor, yerli rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Geçtiğimiz sezon Türk Telekom forması ile izlediğimiz Egemen Güven ile yeni sezon için anlaştıklarını duyurdular.

2.10 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç uzun bu sezon ING Basketbol Süper Ligi‘nde 23 maçta ortalama 9.0 dakika süre alırken 5.3 sayı, 2.8 ribaund ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta ortalama 8.7 dakika sahada kalırken 4.2 sayı, 2.5 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti.

Alt yapılarda rakip uzunları bir bir dize getiren, milli takımımızın en önemli yıldızlarından biri olan Egemen, maalesef A takım seviyesinde oldukça zorlandı geçtiğimiz yıllarda. Karşıyaka’da beklentileri karşılayamadı. Gerek yaşadığı sakatlıklar gerekse 4 numara ile 5 numara arasında sıkışan fiziği ile zorlandı Egemen. Henüz 5 numara için gereken güç ve kalınlığa sahip olmadığı gibi 4 numara için de yeterli dış şut tehditi ya da ayak çabukluğuna sahip değil. Bu sezon Telekom’da 5 numaralı pozisyonda daha iyi bir görüntü vermiş olsa da koç Gören’in gözüne yeteri giremedi, dakikaları Karşıyaka’daki döneminin de altındaydı.

Afyon’da sınırlı olacak rotasyonda hem daha fazla sorumluluk alacağını hem de koç Sevim’in mentörlüğünde gelişimini daha olumlu şekilde sürdüreceğini düşünüyorum. Dolayısıyla hem Egemen hem de Afyon için kazan-kazan anlaşması olduğunu öngörüyorum. Umarım Egemen bu kez kendisine verilen fırsatı daha iyi çalışıp, sağlıklı da kalarak daha iyi değerlendirir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Yeni İsmiyle BKT EuroCup’da Temsilcilerimiz Beşiktaş ile Telekom’un Rakipleri Belli Oldu

BKT Tires şirketiyle anlaşan EuroCup’ın artık yeni bir isim sponsoru var. Off-Highway çok uluslu şirketi …