Güncel Haberler

FLAŞ: Real Madrid, Campazzo’nun Olası Ayrılığı İçin Hedeflerini NBA’den Belirledi

Real Madrid Arjantinli yıldız Campazzo’nun olası NBA’e gidişi konusunda alternatiflerini belirlemeye başladı.

Sizlere daha önce Campazzo’nun ne şartlarda gidebileceğini ve onunla hangi takımların ilgilendiğini BURADA paylaşmıştım.

Real Madrid’in onun yerine düşündüğü iki alternatif ise halihazırda NBA’in 2019-20 geri dönüş maçlarında takımlarının formalarını giyiyorlar. Bu nedenle takımlarının ne kadar ilerleyeceğine bağlı olarak Ekim ortasına kadar Real transferi tamamlayamayabilir.

Gelin birlikte bu 2 opsiyona göz atalım:

Brad Wanamaker (Boston Celtics)

30 yaşında olan 1.93 metre boyundaki eski Fenerbahçeli guardın Boston Celtics ile 2019-20 sezonu için geçerli 1.45 milyon değerinde bir kontartı var, vergiler hariç yaklaşık 900 bin dolar kazanıyor. Diğer taraftan bu sezon sonunda serbest kalıyor.

Wanamaker sezon askıya alınana kadar Celtics ile 63 maçta ortalama 19.3 dakika saada kalmış ve 6.6 sayı, 2.0 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Euroleague sahnesindeki son senesinde ise temsilcimiz Fenerbahçe ile 31 maçta 11.3 sayı, 2.7 ribaund, 3.8 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

NBA’de istediğini bulamadığını söyleyebiliriz ve dolayısıyla onun kariyeri için de Euroleague dönüşü daha mantıklı bir seçenek olabilir. Tecrübeli guard deliciliği ile Euroleague sahnesinde yıldız statüsünde zaten kendini kanıtlamış bir isim. Fark yaratan özelliklerinden biri güçlü fiziği sayesinde sırtı dönük de oyun kurabilmesi, ayrıca lider özellikleri üst düzeyde olan bir guard. Fiziksel özelliklerini savunmada da birden fazla pozisyonu korumakta kullanabiliyor.

Elbette, Campazzo’dan çok farklı bir guard. Ona göre artıları ise fiziksel özellikleri ve daha skorer bir guard olması. Bu transfer gerçekleşirse Laprovittola’nın organizasyon konusundaki sorumlukları artacaktır. Hücumda komple bir silah olan ve savunmada NBA sahnesinde bile iyi guardlardan biri olan Wanamaker’in mevcut özellikleri ile Euroleague seviyesinde Real’e seviye atlatabileceğini düşünüyorum.

Raul Neto (Philadelphia 76ers)

28 yaşında olan 1.85 metre boyundaki Brezilyalı guardın 76ers ile 2019-20 sezonu için geçerli 1.74 milyon değerinde bir kontratı bulunuyor. Vergiler hariç yaklaşık 1 milyon dolar kazanan Neto, bu sezon sonunda serbest kalacak.

Bu sezon askıya alınana kadar 76ers ile 48 maça çıktı ve ortalama 11.7 dakika sahada kalırken 4.4 sayı, 1.1 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı verebildi.

Neto 4 yıldır NBA’de ama kendisine net bir rol bulabilmiş değil. Dolayısıyla onun için de artık Avrupa’ya dönme vakti geldi diyebiliriz. Burada kazandığı tecrübe ile Avrupa’da takımının as guardı olarak daha fazla kazanabilir ve manevi olarak da daha fazla tatmin olabilir. Top tekniği yüksek olan, çabuk yön değiştirmeleri ile rahat adam geçen, 3 sayı tehditi yüzdeli olan ve tepe ikili oyunlarında takımı iyi organize eden bir guard. Ayrıca açık alanda oyanamayı seven, yüksek tempoda verimi artan bir oyun kurucu.

Brezilyalı guard Campazzo’ya benzer bir çok özelliğe sahip. Saha görüşü, pas yeteneği ve daha çok takım arkadaşlarını beslemeyi tercih eden yapısı ile bu alanlarda Campazzo’nun eksikliğini hissetirmeyecektir ki o da açık alanda oynamayı seven bir guard, Real’in mevcut sistemine rahatlıkla uyum sağlayacaktır. Bu transfer gerçekleşirse Real’in guard rotasyonunda ve görev dağılımında bir değişiklik olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …