Güncel Haberler

Galatasaray’ın Yeni Guardı Hamilton, Sezonun En İyi Beşine Seçildi!

İsrail Winner Ligi‘nde 2019-20 sezonunun ödülleri belli oldu.

Yılın Oyuncusu, Maccabi Tel Aviv‘in genç forveti Deni Avdija seçildi. Yeni sezonda büyük olasılıkla NBA’de izleyeceğimiz genç forvet aynı zamanda sezonun En İyi Beşi’ne de seçildi.

2020 NBA Draftı’nda ilk 10 sıradan seçilmesi beklenen Avdija, bu sezon Winner Ligi’nde 28 maçta ortalama 13.5 sayı, 6.1 ribaund, 2.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Genç yıldız dışında İsrail Winner Ligi’nin En İyi Beşi’nde Maccabi Tel Aviv’in oyuncusu olan milli takımımızın yıldızlarından Scottie Wilbekin, Galatasaray Doğa Sigorta‘nın yeni transferi olan ve bu sezon Maccabi Rishon forması ile izlediğimiz Alex Hamilton, Hapoel Tel Aviv‘in kaptanı Tomer Ginat ve daha önce ülkemizde forma giymiş olan Hapoel Jerusalem‘in skoreri J’Cowan Brown yer aldılar.

Avdija ile birlikte İsrail basketbolunun genç yıldız adaylarından biri olan Hapoel Tel Aviv forması ile izlediğimiz Yam Madar da İsrail Winner Ligi’nin En Çok Gelişim Gösteren Oyuncusu ödülnünü aldı. 19 yaşındaki genç guard bu sezon 9.3 sayı, 3.2 asist, 2.3 ribaund istatistikleri ile mücadele ederken play-off’larda ise ortalamalarını 17.3 sayı, 5.3 asist, 3.0 ribaund gibi önemli seviyelere çıkarmayı başarmıştı.

Maccabi Tel Aviv forması giyen Yoval Zoosman, sezonun En İyi Savunmacısı seçilirken, Hapoel Jerusalem forması ile izlediğimiz Suleiman Braimoh ise sezonun En İyi Altıncı Adamı seçildi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Maccabi, Almanya’da Alba’yı Farka Boğdu

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde Maccabi Tel Aviv konuk olduğu Alba Berlin‘i 71-106’lık skorla …