Güncel Haberler

Karşıyaka’nın Rakibi AEK, Tecrübeli Forvet Lojeski ile Anlaştı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi D grubunda temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın rakiplerinden biri olacak AEK, kadrosunu tecrübeli bir forvetle güçlendirdi.

Bu sezon ülkemizde Tofaş forması ile izlediğimiz Matt Lojeski ile Eurohoops’un haberine göre 1 yıllık kontrat konusunda anlaştılar. Yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

1.98 metre boyunda olan 35 yaşındaki Belçikalı şutör, BSL’de 21 maçta ortalama 24.2 dakika süre alırken 9.7 sayı, %37.8 3sayı, 3.4 ribaund, 2.4 asist ve EuroCup sahnesinde ise 14 maçta ortalama 28.3 dakika sahada kalırken 10.6 sayı, %43.2 3sayı, 2.9 ribaund, 2.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Lojeski’yi kariyeri boyunca en değerli kılan özelliği kuşkusuz yüksek yüzdeli ve istikrarlı üçlükleriydi. Kusursuza yakın bir ceza şutörü olan tecrübeli forvet savunmada da oldukça çalışkan bir isim. Tabi ilerleyen yaşı ve yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle atletizm ve ayak çabukluğu oldukça gerilemiş durumda. Ama buna rağmen Tofaş’da gayet iyi katkı verdi ki oynadığı maçlarda da 25-30 dakika arasında ciddi süreler almıştı. Takımın pas trafiğini doğru yapılandırmasını sağlayan, pozisyon bilgisi ve tecrübesi ile oyunun iki alanında da istatistikler üstünde bir katkı veren, değerli bir görev adamı Lojeski. AEK ile Şampiyonlar Ligi sahnesinde de çok iyi bir tamamlayıcı olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …