Güncel Haberler

Barcelona, Tomic’in Yerini Bir Diğer Tecrübeli Uzun ile Dodurmak İstiyor

Koç Saras’ın göreve gelmesiyle takımın tecrübeli kaptanı Tomic ile yollarını ayıran Barcelona, Davies’in dakikalarını paylaştırmak için 5 numaraya bir takviye yapmak istiyor.

Önceliklerinde olan isimler Landale ile Hartenstein’ın hedeflerinin net olarak NBA olması ile birlikte Katalan ekibi rotasını başka bir isme çevirdi.

Barça’nın gündemindeki isim yakın zamanda Zenit ile resmi olarak yollarını ayırması beklenen tecrübeli uzun Gustavo Ayon. Meksikalı pivotun adı transfer döneminin başında Anadolu Efes, Fenerbahçe ve eski takımı Real Madrid ile de anılmış ancak somut bir gelişme yaşanmamıştı.

Tecrübeli uzun hakkındaki yorumlarımı sizlerle daha önce BURADA paylaşmıştım. Davies’in dakikalarını yedekleme adına koç Saras’ın onu iyi kullanacağını düşünüyorum. Zalgiris günlerinde bunu Kavaliauskas ile yapıyordu ki Ayon ondan hücumda çok daha yetenekli bir uzun. Diğer taraftan Tomic’den daha haraketli ve daha fizikli, dolayısıyla Barça’ya alternatif uzun olarak güç katacağı kesin.

2.07 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 11.4 sayı, 6.1 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile mücadele etmiş ve ilerleyen yaşına rağmen halen Euroleague sahnesinde dominant bir pivot olduğunu herkese hatırlatmıştı.

https://youtu.be/6jW5EYRXEsQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …