Güncel Haberler

Zenit, Ayon ile Yeni Kontrat İmzalamayacak

Koç Pascual yönetiminde yeni sezon planlarına başlayan Zenit‘de takımda ayrılacak isimler netleşmeye başladı.

Albicy, Renfroe ve Iverson’ın ardından Rus medyasında yer alan habere göre Meksikalı uzun Gustavo Ayon ile de kontrat yenilenmeyecek.

Pandemi arasının başında adı Real Madrid, Maccabİ Tel Aviv, Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile anılmış olsa da herhangi bir gelişme yaşanmamıştı. Real Madrid Zizic hamlesini bitirmek üzere ve Anadolu Efes’in de Pleiss’ı tutmak istediğini biliyoruz ama Fenerbahçe ile Maccabi halen önemli opsiyonlar olabilir onun için.

2.07 metre boyunda olan 35 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon Euroleague sahnesinde 11.4 sayı, 6.1 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile mücadele etmiş ve ilerleyen yaşına rağmen halen Euroleague sahnesinde dominant bir pivot olduğunu herkese hatırlatmıştı.

Ayon ilerleyen yaşı ve ağırlaşan ayakları ile artık ikili oyun savunmasında zaaf teşkil edebiliyor ama güçlü fiziği ve tecrübesi ile bu açığını kapatabilir. Diğer taraftan ikili oyunlarda bitirici olarak halen çok etkili, ayrıca yüksek postta ve alçak postta pas kulesi olarak da faydalı olabiliyor. Özetle artık takımın ana uzunu olmak için gereken özelliklere sahip değil ama alternatif uzun olarak bütçesi iyi takımlarda görev alabilir halen.

https://youtu.be/6jW5EYRXEsQ

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …