Güncel Haberler

Zenit, Kulagin ile İlgileniyor

Transfer döneminin hareketli takımlarından Zenit, yerli rotasyonuna önemli bir hamle daha yapmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Lokomotiv Kuban‘ın yollarını ayırdığını açıkladığı milli kanat oyuncusu Dmitry Kulagin ile ilgileniyorlar.

1.97 metre boyunda olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncu bu sezon VTB Ligi’nde 14 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 9.4 sayı, %16.3 3sayı, 2.8 ribaund, 4.6 asist ve EuroCup sahnesinde ise 9 maçta ortalama 27.3 dakika süre alırken 10.9 sayı, %31.7 3sayı, 4.1 ribaund, 3.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Rus milli takımının da bir parçası olan Kulagin güçlü fiziği ve çok yönlü hücum silahları sayesinde hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen bir oyuncu. Penetre, dış şutlar, orta mesafe atışlar hatta sırtı dönük oyunlarla silah çeşitliliği oldukça iyi. Ama özellikle bu sezon yay gerisinden istikrarsız bir performans sergiledi ve bu da istatistiklerini negatif etkiledi. Açık alanda gerek topa yöne veren oyuncu olarak gerek de koşucu olarak görev alabiliyor. Özellikle 2 numarada oynadığı anlarda fiziksel üstünlük kurabileceği savunmacılara karşı sırtı dönük de skor üretebiliyor ya da takım arkadaşlarını alçak posttan besleyebiliyor. Ayrıca kariyeri boyunca el yakan topları kullanmayı ne kadar sevdiğini biliyoruz, bu pozisyonlarda aranan isimlerden biri. Ayrıca atletizmi ve güçlü fiziği ile savunmada da ne kadar iyi bir görev adamı olduğunu biliyoruz ki 2017-18 sezonunda VTB Ligi’nin en iyi savunmacısı seçilmişti.

Özetle Kulagin hücumda bir çok silahı bulunan ama herhangi birisinde uzman diyemeyeceğimiz, savunmaya ve ribaundlara katkı veren, pas yeteneği de iyi olan komple bir görev adamı. Euroleague sahnesinde kenardan gelerek hem hücuma hem savunmaya enerji katabilecek, çok yönlü bir oyuncu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …