Güncel Haberler

RESMİ: Telekom ile Daçka’nın Rakiplerinden Limoges’a Kanadalı Guard

FIBA Şampiyonlar Ligi C grubunda temsilcilerimiz Türk Telekom ve Darüşşafaka Tekfen ile birlikte mücadele edecek olan Fransız ekibi Limoges, guard rotasyonuna önemli bir takviye yaptı.

Son olarak Estudiantes forması ile izlediğimiz Kanadalı guard Philip Scrubb ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını açıkladılar.

27 yaşında olan 1.94 metre boyunda olan İngiliz pasaportu da bulunan Kanadalı guard, Liga Endesa’da 23 maçta ortalama 25.0 dakika süre alırken 9.4 sayı, %38.6 3sayı, 2.1 ribaund, 2.9 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kanada milli takımının da bir parçası olan Scrubb, daha önce Zenit, AEK, Frankfurt gibi bu seviyedeki takımlarda oynadı. Dolayısıyla tecrübesi ile Limoges’a Şampiyonlar Ligi sahnesinde değer katacağını düşünüyorum. Yüksek tempoda verimliliği artan, çabuk şut mekaniği ile hem dribbling üstü hem de yakala at pozisyonlarında takımına üçlükleriyle değer katan bir kanat oyuncusu. Bunun yanında sürati, istikrarı, enerjisi ve topsuz oyunda da etkili olması onu aranan takım oyuncularından biri yapıyor. Scrubb elbette bir yıldız deil ama kaliteli karakteri ve çalışkanlığı ile yeni sezonda Fransız ekibinin önemli silahlarından biri olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Malaga, Promitheas’ı Deplasmanda Yenerek İlk Final Four Biletini Kaptı

FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Unicaja Malaga, Yunanistan’da konuk olduğu Promitheas‘ı 83-90’lık …