Güncel Haberler

Galatasaray, NBA Patentli Macon ile Görüşmelerde Aşama Kaydetti!

Galatasaray Doğa Sigorta, guard rotasyonuna NBA patentli bir ismi eklemek üzere.

Sportando’nun haberine göre son olarak G-League takımlarından Sioux Falls forması giymiş olan Daryl Macon ile görüşmelerde aşama kaydetti, yakın zamanda anlaşma gelebilir.

1.90 metre boyunda olan 24 yaşındaki genç guard bu sezon G-League sahnesinde 35 maçta ortalama 28.6 dakika sahada kalırken 17.0 sayı, %37.0 3sayı, 4.2 ribaund, 4.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti. NBA’de ise Miami forması ile 4 maçta ortalamada sadece 3.5 dakika süre alabilmişti.

2018’de Arkansas’dan çıkan Macon, draftlarda seçilmemiş oyuncular arasında yer aldı. Ama sonrasında NBA kapılarını kısa süreliğine de olsa açarken, G-League’de ise bu sezon sergilediği etkili performansla dikkatleri üstüne çekmişti. Gerek perdelerden gelerek gerek dribbling üstü gerekse yakala at pozisyonlarında sergilediği yüksek yüzdeli üçlük performansları ile ön plana çıkan bir skorer. Diğer taraftan dribbling üstü orta mesafe tehditi de var. Çok süratli bir oyuncu değil ama top tekniği yüksek ve yön değiştirmeler artı akıllı ivmelenmelerle potaya gitmekte de sorun yaşamayan bir guard. İşin savunma tarafında da organizasyon tarafında da henüz gelişim aşamasında, henüz istenen seviyede değil bu konularda bir guard olarak.

Özetle Galatasaray, bu transferi bitirirse Hamilton’ın yanına bir oyun kurucu değil, şutör eklemiş olacak. Yani guard rotasyonuna bir yabancı daha alınmayacaksa direksiyonda oyun kurucu olarak Hamilton’ın olması çok yüksek ihtimal. Macon, organizasyon, liderlik, saha görüşü gibi konularda henüz yeterli seviyede değil ne BSL ne de Şampiyonlar Ligi sahnesi için. Diğer taraftan potansiyelli bir şutör ve penetrelerini de geliştirdiği takdirde Avrupa’da komple ve önemli bir skorer olma yolunda emin adımlarla ilerleyebileceğini düşünüyorum.

Sizler ne düşünürsünüz bilmiyorum ama bir takipçimin de belirttiği üzere tarzı sanki sarı kırmızılıları EuroCup şampiyonluğuna taşıyan Errick McCollum’ı andırıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …

Bir Yorum

  1. İyi şutördür ancak oyun görüşü çok zayıf.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir