Güncel Haberler

Kızıl Yıldız ve Partizan, Ndour ile İlgileniyorlar

Sırbistan’ın Euroleague ve EuroCup temsilcileri Partizan ile Kızıl Yıldız, Senegalli uzunun transferinde karşı karşıya gelebilirler.

Valencia‘da beklentileri karşılayamayan ve bu yaz kontratı bitince serbest kalan Maurice Ndour iki Belgrad ekibinin de gündeminde yer alan uzunlardan biri.

2.05 metre boyunda olan 28 yaşındaki 4 numara bu sezon Liga Endesa’da 19 maçta ortalama 16.4 dakika süre alırken 6.0 sayı, 3.7 ribaund ve Euroleague sahnesinde ise 26 maçta ortalama 14.6 dakika süre alırken 6.3 sayı, 2.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Ndour, atletik özellikleri, ribaund sezgileri, savaşçı kimliği ve savunma becerileri ile ön plana çıkan kaliteli bir profesyonel. Asıl pozisyonu 4 numara olsa da kısa beşlerde direkt 5 numarada da oynayabilecek bir uzun. Hücumda orta mesafe tehditi de bulunan Ndour, her iki pota altında da sertliği ve fiziksel oyunuyla halen Euroleague sahnesinde alternatif uzun olarak güvenilebilecek bir görev adamı. Enerjisini hücumda biraz daha kullanabilirse, özellikle alçak postta daha etkili olabilirse farklı yerlere gelebilir.

Elbette önceliği Euroleague sahnesinde kalmak olacağı için Kızıl Yıldız’ın teklifi daha cazip gelecektir. Koç Obradovic’in yeniden yapılanan takımında pota altındaki atletizm eksikliğini tamamlayıp, özellikle savunmaya değer katacağını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Lw4ZrtPMLXE

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …