Güncel Haberler

Maccabi, Lessort’u Listesine Aldı

Yeni sezon öncesi uzun rotasyonuna takviye yapmak isteyen Maccabi Tel Aviv, hali hazırda serbest bulunan Fransız pivot ile ilgileniyor.

Bayern Munich ile kontratı biten ve serbest kalan Mathias Lessort‘u listelerine aldılar. Henüz bir teklif yok İsrail temsilcisi tarafından. Fransız uzun ile Partizan da ilgileniyor.

2.06 metre boyundaki 24 yaşında olan Lessort, bu sezon BBL’de 13 maçta ortalama 13.2 dakika süre alırken 5.0 sayı, 3.5 ribaund, 1.0 blok ve Euroleague’de ise 22 maçta ortalama 10.8 dakika süre alırken 3.8 sayı, 2.2 ribaund istatistikleri ile beklentilerin altında kalmıştı.

Henüz ham bir uzun Lessort. Sırtı dönük silahlarını geliştirmesi gerekiyor çünkü orta mesafe ya da dış şut tehditi yok ve bu nedenle sadece topsuz katlarla ya da ikili oyunlardaki devrilmeleri ile skor katkısı verebiliyor. Diğer taraftan enerjisi, atletizmi ve fiziksel oyunu sevmesi sayesinde ribaundlarda aranan isim ancak enerjisini kontrol etmekte sorunlar yaşayabilen ve erken faul problemine de girebilen bir isim. Zaten bu soru işaretlerinin de etkisiyle Bayern onu Monroe’nun arkasında yedek uzun olarak kullandı.

Maccabi’nin de onu transfer ederse alternatif uzun olarak kadroya katacağını, Hunter’ı yedeklemek için Bayern’de olduğu gibi 13-15 dakika civarında sürelerle sahada kalabileceğini düşünüyorum. Kendisini geliştirme konusunda biraz daha hızlanmazsa yakında Euroleague sahnesinde kontrat bulmakta zorlanacağını düşünğüyorum. Özellikle bu sezon bırakın gelişmeyi geriye bile gitti…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …