Güncel Haberler

RESMİ: Real Madrid Genç Guard Alocen’i Kadrosuna Kattı

İspanyol oyunculara yaptığı yatırımlarla bilinen Real Madrid, yeni sezon öncesi genç bir yeteneği kadrosuna kattığını açıkladı.

Zaragoza‘nın alt yapısından yetişmiş olan ve aslında bir önceki sezon Real Madrid ile imzalayan ve Zaragoza’da kiralık olarka devam eden Carlos Alocen‘in takıma döndüğünü ve konratının da 1 yıl daha uzatıldığı açıklandı.

1.94 metre boyunda olan 19 yaşındaki Alocen ile ve bu sezon A takımda İspanya Liga Endesa sahnesinde 28 maçta 19.9 dakika süre alırken 7.3 sayı, %35.1 3sayı, 2.5 ribaund, 3.4 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 16 maçta ortalama 22.9 dakika süre alırken 7.0 sayı, 3.4 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Son 2 sezon üst üste Liga Endesa’da Yılın Genç Oyuncusu seçilen yetenekli guard, yüksek tempoda oynamayı seven ve takım arkadaşlarını oyunun içinde tutmayı seven bir oyuncu. Bu tarzıyla da Real’in son yıllarda oynadığı basketbola uyum sağlamakta zorlanmayacak bir guard. Penetreleri ile skor bulmayı bilen Alocen, henüz istikrarı sağlayamadığı üçlük atışları üzerinde ise çalışmaya devam ediyor. Ayrıca fiziği de henüz Euroleague seviyesine uygun değil, güçlenmesi gerekiyor. Ama saf bir yetenek olduğunu, gelişim noktalarında hızla ilerleyebilirse gerek İspanyol milli takımının gerekse Real Madrid kadrosunun önümüzdeki yllarda önemli parçalarından biri olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …