Güncel Haberler

Malaga, N’Doye ile İlgileniyor

Fernandez ve Milosavljevic’in devam eden uzun süreli sakatlıkları nedeniyle Unicaja Malaga, arka alan rotasyonuna takviye yapmak istiyor.

7DAYS EuroCup temsilcisinin ilgilendiği isim ise bu sezon koç Kunter yönetimindeki Cholet‘de izlediğimiz Abdoulaye N’Doye.

2.00 metre boyunda olan 22 yaşındaki genç kanat oyuncusu sezon askıya alınana kadar Pro A’da 25 maçta ortalama 30.5 dakika süre alırken 10.1 sayı, %44.1 3sayı, 4.2 ribaund, 4.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile dikkat çeken bir performans sergilemişti.

Fransız forvet atletizmi, uzun kolları, büyük elleri ile savunma yönü daha çok ön planda olan bir isim. Ama bu sezon hücum performansını da gayet iyi geliştirdi. Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen N’Doye, oyun kurucu özellikleri de bulunan, pas yeteneği yüksek, point-forward diye adlandırabileceğimiz oyunculardan biri. Zaten iyi bir delici olan N’Doye, bu sezon şut performansını da istikrarlı hale getirdi, özellikle yay gerisinden kullandığı şutları daha iyi seçiyor ve bu da yüzdesini yukarı çekti. Enerjisi, patlayıcılığı ve atletizmi sayesinde oyunun iki alanında da çok yönlü bir katkı veren genç oyuncu, Malaga ile EuroCup sahnesinde kendisini gösterip kaliteli kumaşı ile Euroleague basamaklarını hızlıca tırmanabilecek bir yetenek.

Malaga’nın finansal durumu elbette bizim Euroleague temsilcilerimiz dışında kalan ekiplerimizden daha iyi durumda ama artık bizim ekiplerimizin de bu tarz potansiyelli oyunculara yönelmesi, takip etmesi çok önemli. Anlaşma sağlanırsa KAÇAN BALIK diyebileceğimiz isimlerden biri olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …