Güncel Haberler

Gaziantep, Tecrübeli Forvet Tomas ile Görüşüyor

Koç Markovic ile yeniden anlaşan Gaziantep, kadro yapılanması için de çalışmalara başladı.

Daha önce 2018-19 sezonunda da takımın formasını giymiş olan ve bu sezon Igokea forması ile izlediğimiz tecrübeli forvet Marko Tomas ile görüşüyorlar Sports TV’nin haberine göre.

2.00 metre boyunda olan 35 yaşındaki Hırvat kısa forvet, Adriyatik Lig’de 9 maçta ortalama 25.3 dakika süre alırken 9.7 sayı, %38.6 3sayı, 3.1 ribaund, 1.2 asist, 1.0 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Kariyerinde önemli sakatlıklar bulunan ama buna rağmen toparlanarak tekrar kendisine gelen çok değerli bir profesyonel Tomas. İlerleyen yaşıyla artık bacakları iyice ağırlaşmış durumda ama tecrübesi ve yüksek basketbol IQ’su ile hem savunmada hem de hücumda doğru pozisyon alarak faydalı olabiliyor ki zaten en önemli artısı yüksek yüzdeli üçlükleri. Kendi skorunu da yaratabiliyor ceza atıcısı olarak da katkı verebiliyor. Koç Markovic’in dış şutlara dayalı sisteminde daha önce bu tarz veteran şutör isimlerin ne kadar başarılı olduğunu görmüştük (Jelovac ve Balazic). Tomas ile anlaşılırsa mütevazi bütçeleri için doğru bir hamle olacağını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …