Güncel Haberler

Virtus Bologna, Adams’ın Durumunu Takip Ediyor

Geçen yaz Unicaja Malaga ile 1 yıllık kontrat imzalamış olan Josh Adams, 19 Temmuz’da serbest kalacak.

İspanyol ekibi şuana kadar Birleşik Amerikalı guarda bir kontrat teklifinde bulunmadı ve İtalyan devi Virtus Bologna serbest kalmasını bekliyor görüşmelere başlayabilmek için.

Hatırlayacağınız üzere Adams, daha önce ülkemizde Beşiktaş ve Anadolu Efes formalarını da giymişti. 1.88 metre boyundaki 26 yaşındaki olan atletik bu guard bu sezon askıya alınana kadar Liga Endesa’da 27 maçta ortalama 22.6 dakika süre alırken 12.1 sayı, %36.6 3sayı, 2.1 ribaund, 2.1 asist ve EuroCup sahnesinde ise 15 maçta ortalama 22.9 dakika sahada kalırken 11.5 sayı, %35.4 3sayı, 2.2 ribaund, 2.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Müthiş atletik özellikleri, deliciliği, patlayıcılığı ve her geçen gün geliştirdiği dış şutları ile değerli bir parça olduğunu gösterdi Eurocup seviyesinde. Halen tercih hataları yapan ve zaman zaman oyunu bireyselliğe dökebilen bir guard olmasını yanısıra, topla buluşmadığı anlarda da etkinliğini ve konsantrasyonunu kaybeden bir isim. Savunma konusunda ise kendisini geliştirmeye devam ediyor. Fakat halen sert ve disiplinli bir savunmacı olduğunu söylemek güç. Zaten bu belirttiğim eksiklerde gelişip seviye atlayabilse, Euroleague’de izleyebiliriz onu. Özetle Enerjisi ve atletizmi ile Malaga’ya işin hücum tarafında iyi katkı verdiğini söyleyebiliriz ama rahatlıkla.

Teodosic gibi bir maestronun yanında bitirici rolünde atletizmi ve deliciliği ile çok faydalı olacağını düşünüyorum. Malaga’da top taşıma ve oyun kurma sorumlulukları ondan beklendiği için daha çok zorlanıyordu. Şimdi Teodosic faktörü ile skorer yönünü ön plana çıkartabilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Savunma Performansıyla Asvel’in Sürpriz Yapmasına İzin Vermedi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde Virtus Bologna, konuk ettiği LDLC Asvel Villeurbanne‘i etkili bir …