Güncel Haberler

RESMİ: Tenerife Fitipaldo ile Anlaştığını Açıkladı

Yeni sezonda yine FIBA Şampiyonlar Ligi‘nin önemli favorilerinden biri olacak Tenerife, yeni oyun kurucusunu açıkladı.

Bu sezon San Pablo Burgos forması ile başarılı bir performans sergileyen eski Galatasaraylı Bruno Fitipaldo ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

1.83 metre boyunda olan 28 yaşındaki Uruguaylı oyun kurucu bu sezon Liga Endesa’da 29 maçta ortalama 18.1 dakika süre alırken 7.8 sayı, %37.4 3sayı, 1.2 ribaund, 3.0 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 18 maçta ortalama 18.8 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, %42.0 3sayı, 1.6 ribaund, 4.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Fitipaldo, tıpkı Huertas gibi ikili oyunları çok iyi organize eden hem takım arkadaşlarını servislerle besleyen hem de gerektiğinde skor katkısı vermeyi bilen bir guard. Gerek hareketli pozisyonlarda gönderdiği orta mesafeler gerekse dış şutları ile hücumda aktif bir guard. Asıl soru işareti ve eksileri savunmada mevcut. Hem bir guard için yeteri kadar çabuk değil hem fiziksel olarak zayıf kalıyor bir çok guarda karşı. Bu nedenle de ancak alternatif guard olarak sahada kalabiliyor, savunmadaki bu eksilerinden dolayı da süreleri kısıtlanmak zorunda kalıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Darüşşafaka’dan Ayrılan Timma’nın Yeni Adresi İspanya Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Lassa‘da bir ayrılık gerçekleşti. Sezon ortasında geçici kontratla …