Güncel Haberler

RESMİ: Bilbao, Yeni Uzunu Jones’u Duyurdu

Yeni sezonda İspanya Liga Endesa‘nın FIBA Şampiyonlar Ligi temsilcilerinden biri olacak Bilbao, yeni uzununu açıkladı.

Lammers’i Alba Berlin’e kaptırmalarının ardından gecikmeden yeni uzunları Aaron Jones ile 2 yıllık kontrat imzaladıklarını duyurdular.

Bu sezon Crailsheim Merlins forması ile izlediğimiz Birleşik Amerikalı uzun, BBL’de yer aldığı 21 maçta ortalama 27.3 dakika süre alırken 11.8 sayı, 6.5 ribaund, 1.9 asist, 1.0 blok, 1.7 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Jones atletik özellikleri ve çabuk ayakları ile ikili oyunlarda iyi bir bitirici. Ayrıca topsuz oyunlarda pozisyonları iyi takip eden ve potaya yaptığı doğru katlarla aldığı servisleri skora dönüştürebilen bir uzun. Jones’un atletik özelliklerinden iyi faydalandığı bir diğer alan ise hücum ribaundları. Hem takım arkadaşlarına ikinci şanslar verebiliyor hem de kendi ekmeğini taştan çıkarıyor, skor katkısı veriyor bu şekilde. Birleşik Amerikalı uzunun hanesine yazacağımız bir diğer önemli artı da hem orta mesafe hem de yay gerisinden şut tehditi bulunması. Topla fazla haşırneşir olmaması, dribblingden uzak durmaası gerekiyor ki sırtı dönük silahları da sınırlı. Özetle işin hücum tarafında her şeyden az ve öz yapabilen, savunmada ve ribaundlarda savaşçı kimliği, atletizmi artıçabuk ayakları ile faydalı olan bir uzun. Ancak şunu da belirtmek lazım 5 numara için kalınlığı pek yeterli değil, kalıplı 5 numaraların arkasında durmakta sorun yaşayabiliyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …