Güncel Haberler

Alba Berlin, Olinde ile İmzaya Kaldı

Alba Berlin, Alman basketbolunun çok şey beklediği genç yeteneklerden biri ile prensipte anlaştı.

4 sezonun ardından Brose Bamberg‘den ayrılan Louis Olinde ile prensipte anlaştılar, yakın zamanda resmi açıklama gelebilir.

2.05 metre boyunda olan 22 yaşındaki Olinde, Almanya easyCredit BBL’de 21 maçta ortalama 22.8 dakika süre alırken 6.8 sayı, %32.8 3sayı, 5.3 ribaund, 1.0 asist, 1.0 blok ve Şampiyonlar Ligi sahnesinde ise 14 maçta ortalama 22.6 dakika süre alırken 5.5 sayı, %17.4 3sayı, 4.8 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Olinde enerjisi, atletizmi ve uzun kolları savunmada takımına değer katan bir görev adamı. Elbette bu özellikleri sayesinde ribaundlar konusunda da katkısı yüksek. Savunma konusunda potansiyeli dikkat çekici, seviye atlayabilecek bir forvet. Ancak size ve güç anlamında biraz daha kalınlaşması gerekiyor. Diğer taraftan işin hücum tarafında henüz ham durumda. Skor katkısını genelde topsuz katlarla ya da ikili oyunlar sonrası yaptığı penetrelerle çıkarıyor. Dış şutları henüz istikrarlı değil. Ancak pozisyonu için sahip olduğu kaliteli top tekniği ve yüzü dönük silahları sayesinde bu alanda da potansiyeli yüksek bir isim. Koç Reneses’in mentörlüğünde gelişimini daha hızlı sürdüreceğini düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …