Güncel Haberler

Zenit, Sikma’nın Durumunu Takip Ediyor

Koç Pascual yönetiminde transfer piyasasının en hızlı takımlarından biri olan Zenit, 4 numara için de hedefini belirledi.

Ana hedefleri olan DeShaun Thomas’ın Baskonia ya da Japonya arasında kalması ile yarıştan çekilen Rus ekibinin gündemindeki yeni isim Alba Berlin‘in çok yönlü forveti Luke Sikma.

Birleşik Amerikalı forvet ile daha önce Baskonia’nın da adı anılmış, İspanyol ekibinin Shengelia’nın yerini onunla doldurulmak istendiği söylemişti. Ama Alba ile 2023 yazına kadar geçerli bir kontratının bulunması işleri epey zorlaştırıyor. Onu kapmak isteyen takımın bonservis için kesenin ağzını açması gerekecek.

30 yaşında olan 2.03 metre boyundaki Sikma, bu sezon askıya alınana kadar Turkish Airlines Euroleague sahnesinde 9.6 sayı, 6.5 ribaund, 4.5 asist istatistikleri ile en verimli forvetlerden biri olmuş, Almanya easyCredit BBL‘de de şampiyonluğa ulaşan Alba’ya 10.0 sayı, %49.1 3sayı, 7.4 ribaund, 4.2 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Tecrübeli 4 numara Luke Sikma, 3 sezondur koç Reneses yönetimindeki başkent ekibinin en önemli kozlarından biri. NBA’de 7 kez All-Star seçilmiş olan Jack Sikma’nın oğlu, olan Luke, çok yönlü bir oyuncu olmasının etkisiyle hem içerden hem de dışarıdan ürettiği skorlarla gerektiğinde takımını sırtlayıp galibiyete taşırken gerektiğinde ise sessizce işini yaparak arkadaşları adına oyunu kolaylaştıran, takım olgusu açısından tutkal görevini de yapan çok özel bir karakter, harika bir profesyonel. Alba’nın bugüne kadar elde ettiği başarılarda yazılan reçetenin ilk sırasında yer aldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …