Güncel Haberler

RESMİ: Barcelona, Davies’ın Kontratını Uzattı

Koç Saras’ın göreve gelmesiyle iç transferde imza şov yapan Barcelona, Litvanyalı koçun Zalgiris’den de öğrencisi olan Brandon Davies ile de yeni bir kontrat imzaladı.

Birleşik Amerikalı uzunun kontratını 2022 yazına kadar uzattıklarını açıkladılar.

2.08 metre boyunda olan 28 yaşındaki Davies, bu sezon Liga Endesa’da 28 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 11.3 sayı, %43.5 3sayı, 4.5 ribaund, 1.0 asist ve Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 19.5 dakika sahada kalırken 9.6 sayı, %38.5 3sayı, 3.9 ribaund, 1.6 asist, 1.1 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Koç Saras ile Zalgiris’de de çok iyi anlaşan Davies, birbirlerini tanımanın avantajını Barça’da da kullanacaktır. Gerek ikili oyunlardaki yüksek yüzdeli bitirişleri gerekse artık dış şutlarda da bir tehdit olması ile Davies, yeni Barça’nın ana uzunu olacaktır. Ayrıca onun savaşçı kimliği ve atletizmi sayesinde artık daha yırtıcı ve daha mobil bir Barça izleyeceğiz. Tomic’den kurtulmalarıyla açık sahayı daha çok kullanacaklardır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …