Güncel Haberler

Zenit, Fredette’yi Radarına Aldı

Yeni sezonda Turkish Airlines Euroleague macerasına devam edecek olan Zenit, koç Pascual yönetiminde iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor.

Panathinaikos ile ayrılması kesin olan Birleşik Amerikalı Jimmer Fredette ile yakından ilgileniyor Rus ekibi. Diğer taraftan CSKA Moskova ve Real Madrid gibi önemli takımlar da onunla ilgilenmişler hatta bir ara temsilcilerimizde Fenerbahçe Beko ile de adı anılmış ama bir ilerleme olmamıştı.

1.87 metre boyunda olan 31 yaşındaki Fredette sezon askıya alınana kadar Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 21 dakika süre alırken 12.9 sayı, %41.7 3sayı, 2.1 ribaund, 1.8 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Fredette’nin özel bir skorer olduğu tartışılmaz. Ancak Panathinaikos gibi yüksek tempoda oynayan, Calathes gibi özel bir oyun kurucusu olan bir takımda olmasının avantajlarını iyi kullanamadı, çok iyi bir sezon geçirmediğini söyleyebiliriz. Buna rağmen potansiyeli halen Avrupa basketbolundaki en değerli hücum silahlarından biri. Özellikle yüksek tempoda verimliliği artan bir guard ancak zaman zaman topla oynamayı da seviyor olması ve savunmada fiziksel eksilerinden dolayı 2 numarada takımını zayıflatıyor olması önemli eksileri. Bu nedenle yanında oynayan oyun kurucunun organizasyonu, paylaşmayı sevmesi ve ona nazaran daha fizikli olması gerekiyor. Unutmayalım ki Fredette sadece bir şutör değil, bir skorer ve zaman zaman onun topla oynadığı, serbest birebirler ile özgürlüğünü yaşadığı bir ortam yaratmanız gerekiyor. İşte Panathinaikos’da Calathes varken bu ortamı pek bulamadığı için beklentilerin altında kaldı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …