Güncel Haberler

RESMİ: Darüşşafaka’nın Yeni Guardı Litvanya Ligi’nden!

Darüşşafaka Tekfen yeni oyun kurucu transferini açıkladı.

Yeni sezonda ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde temsil edecek olan Daçka, son olarak Litvanya’nın Pieno Zvaigzdes takımında forma giyen John Gillon ile 1+1 yıllığına anlaştı.

1.83 metre boyunda olan 26 yaşındaki oyun kurucu bu sezon LKL’de 24 maçta ortalama 27.0 dakika süre alırken 14.0 sayı, %37.8 3sayı, 2.2 ribaund, 4.4 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Gillon dribbling üstü yüksek yüzdeli üçlükleri ile dikkat çeken, skor potansiyeli yüksek bir guard. Sürati ve deliciliği ile penetre pas özellikleri de bulunan, ikili oyunlarda organizatör olarak da takımına faydalı bir isim. İşin savunma tarafında da gayreti ve enerjisi ile topa baskı yapabilen, oyunun bu kısmında da takımına değer katabilen bir guard. En büyük eksisi uluslararası seviyede tecrübesinin düşük olması diyebiliriz. Ayrıca zaman zaman oyun içerisindeki fokusunu kaybetmesi ve hücumda oyunu fazla zorlaması da basit hatalar yapmasına neden olabiliyor, tecrübe kazandıkça otomatik olarak da düzelebilecek eksiler.

Özetle Gillon kumaşı iyi olan, bir yıldız olmasa da hücumda gerektiğinde dış şutları ile sahneye çıkarak takımına liderlik edebilecek, bencil olmayan, servisi seven, iyi bir takım oyuncusu. Potansiyeli yüksek bir guard ve koç Ernak yönetiminde gelişimini sürdürecektir.

https://www.youtube.com/watch?v=2gWCeL0dniM

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …