Güncel Haberler

RESMİ: Bursaspor, Perry Jones ile Yola Devam Ediyor

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan Frutti Extra Bursaspor, iç transferde bir önemli hamleye daha imza attı.

Chris Jones ile yola devam etme kararı alan Bursa ekibi, NBA patentli forveti Perry Jones ile de yeni kontrat üzerinde anlaştı.

2.11 metre boyunda olan 28 yaşındaki Jones, bu sezon ING Basketbol Süper Ligi sahnesinde 21 maçta ortalama 31.7 dakika süre alırken 13.6 sayı, %35.6 3sayı, 5.2 ribaund, 1.3 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Jones, yeni sezonda da özellikle hücumdaki yüksek potansiyeli ile Bursa’nın en önemli silahlarından biri olacak. Aslında kariyeri boyunca mental sorunlar yaşayan bir oyuncu Jones. Ama ateşli Bursa taraftarının desteği, coşkusu bu sezon ona rehabilitasyon gibi geldi ve önceki Avrupa tecrübelerine daha verimli, daha olgun bir karakter sergiledi. 2.11 boyunda olmasına rağmen yüksek top tekniği artı dış şut tehditi ile her zaman eşleşme problemleri yaratan, 4 ve 5 numaraların karşısında durmakta zorlandığı bir uzun. Bu sezon ribaundlara da beklenenden iyi bir katkı verdi, kariyerindeki diğer takımlarına nazaran daha çok fiziksel temasa girdi, mücadele verdi. Halen maç içerisinde mentak kopmalar ve istikrar problemleri yaşıyor ama bunu da gülü seven dikenine katlanır misali Bursa’nın kabul etmesi gerekiyor. Zaten bu eksisi ve savunmadaki yumuşaklığı olmasa onu şuanda bir Euroleague takımında görürdük.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …