Güncel Haberler

ÖZEL: Fenerbahçe’nin Gündeminde Sırp Kısa Forvet Var!

Koç Kokoskov’un göreve gelmesiyle transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe Beko‘da Kalinic’in olası ayrılığı ve Datome’den boşalacak olan forvet pozisyonu için hedeflenen isim netleşti.

Bu sezon Bayern Munich forması ile izlediğimiz ve koç Kokoskov’un milli takımdan da öğrencisi olan Vladimir Lucic ile ilgileniyor Fenerbahçe Beko.

Tabi bu transferi en çok zora sokan konu Sırp forvetin 2022 yazına kadar Alman ekibi devam eden bir kontratının olması. Ancak gelen haberler oyuncunun kulübü ile anlaşarak yolları ayırıp sarı lacivertliler ile anlaşabileceğini söylüyor.

2.04 metre boyunda olan 30 yaşındaki Lucic, bu sezon Bayern forması ile BBL’de 23 maçta ortalama 23.0 dakika süre alırken 10.3 sayı, %35.3 3sayı, 3.8 ribaund, 1.5 asist ve Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 27.3 dakika sahada kalırken 11.3 sayı, %42.6 3sayı, 3.8 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Lucic tam anlamıyla Fenerbahçe’nin aradığı isim, daha doğrusu her Euroleague takımında kendisine rahatlıkla ilk beşte yer bulabilecek çok değerli bir parça. Çünkü hem mücadeleci ve savaşçı kimliği ile 1, 2, 3 pozisyonlarını savunabiliyor hem de hücumda ceza şutları artı güçlü penetreleri ile takımı ne zaman skor katkısına ihtiyaç duysa sahne alabiliyor. Elbette komple bir skorer ya da yıldız değil hücumda ama çok yönlü performansıyla, özetle ribaundlardaki önemli katkısyla takımına her alanda, oyunun her noktasında enerji ve değer katabilen bir forvet. Halihazırda Euroleague sahnesindeki en iyi 3 numaralardan biri tartışmasız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …

5 Yorumlar

  1. Nikola Kalinic out Vlademir Lucic in bu adan 8 sene önce Beşiktaş’a 18 sayı atmıştı.

    • Vlademir Lucic geçen sezon Euroleague’de 11.3 sayı, 3.8 ribaunt ile oynadı. Bir tercih yapacak olsam. Kesinlikle Kalinic’i seçeim.

  2. O kadar çok transfer haberi var ki resmen başımız dönüyor. Bir çok isim haberlerde dolaşıyor.