Güncel Haberler

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 Sezonunda Yer Alacak Takımlar Belli Oldu

FIBA Şampiyonlar Ligi, 2020-21 sezonu ile birlikte 5. kez başlayacak ve kuşkusuz şimdiye kadar ki en kaliteli sezonu olacak katılımcı takımlara baktığımızda.

Toplamda 44 kulübün yer alacağı ve bunlardan 41 tanesinin ülkelerindeki lig organizasyonlarını ilk 8 sıra içerisinde tamamladıkları Şampiyonlar Ligi yeni sezonunda tam 25 farklı ülkenin temsilcisi boy gösterecek.

Şampiyonlar Ligi yönetimi pandemi nedeniyle 2019-20 sezonuna verilen zorunlu aradan dolayı bu sezon normal sezonda yer alan tüm takımlarla beraber toplam 28 takımın direkt olarak 2020-21 normal sezonunda yer almaya hak kazanmasına karar verdi.

Aralarında 5 temsilcimiz Darüşafaka Tekfen, Galatasaray Doğa Sigorta, Pınar Karşıyaka, Tofaş ve Türk Telekom’un da yer alacağı normal sezonda direkt mücadele edece 28 takım şöyle oluştu:

Toplamda 32 takımın mücadele edeceği normal sezon maçları 13 Ekim’de başlayacak ve 8er takımın yer alacağı 4 grupta maçlar oynanacak. Gruplarında ilk 4 sırada yer alan takımlar çapraz eşleşmeyle 2 galibiyet alanın üst tura çıkacağı eleme maçları oynayacaklar ve sonrasında aynı eleme statüsünde çeyrek final maçları oynanacak. Şampiyonu yani 1 milyon Euro ödülün sahibi olacak takımı ise Final Four organizasyonu belirleyecek.

Sezonun tüm eşleşmelerini belirleyecek kura çekimi ise 15 Temmuz’da gerçekleşecek.

Normal sezonu garantileyen 28 takım dışındaki 4 takımı ise 15 Eylül’de başlayacak ve toplam 16 takımın mücadele edeceği eleme maçları belirleyecek. İşte elemelerde yer alacak takımlar:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …