Güncel Haberler

RESMİ: Calathes ve Panathinaikos Birlikteliği Sona Erdi!

Nick Calathes ile Panathinaikos yollarını karşılıklı anlaşarak ayırdıklarını resmi olarak duyurdular.

8 başarılı yılın ardından adeta yuvası diyebilieceğimiz Yunan ekibinden ayrılan tecrübeli maestronun yeni yuvası sizlere daha önce ilettiğim üzere Barcelona olacak. Tarafların yakın zamanda 3 yıllık anlaşmayı resmi olarak açıklamaları bekleniyor.

Yunan maestronun bildiğiniz üzere Panathinaikos ile önümüzdeki sezon için de geçerli, devam eden 2.2 milyon euro değerinde bir kontartı var ancak pandeminin de etkisiyle yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Yunan ekibi bu kontratı 1.8 milyon euroya düşürmek istedi. Calathes de buna yanaşmayınca takımdan ayrıldı.

Takımı derleme toparlama ve organizasyon konusunda Delaney’den çok daha iyi bir guard Calathes ancak dış şutlar ve delicilik konusunda Barça’nın Higgins’i kaybetmemesi ve 2 numaraya da atletik ve dış şut tehditi bulunan bir takviye yapması şart Calathes hamlesi ile beraber. Saras ile birlikte Calathes’in verimlililğinin daha da artmasını ve kariyerinin en iyi günlerini geçirmesini bekliyorum Barça forması ile. İki süper beynin birleşmesi ile bizleri çok keyifli bir Barça bekliyor olacak önümüzdeki sezonda.

31 yaşında olan 1.96 metre boyundaki tecrübeli oyun kurucu, sezon askıya alınana kadar 28 maçta ortalama 32 dakika süre almış ve 13.3 sayı, 4.9 ribaund, 9.1 asist, 1.1 top çalma, 17.8 verimlilik puanı istatistikleri ile sezonun en iyi beşinin adayları arasına adını yazdırmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …