Güncel Haberler

Beşiktaş Lutete’den Vazgeçip Blackmon ile Anlaştı

Yeni sezon öncesi kadrosunu çaylak ve potansiyelli isimlerle kurmak isteyen Beşiktaş Sompo Sigorta‘da hareketlilik sürüyor.

Daha önce prensipte anlaştıkları bir diğer çaylak Lutete’den vazgeçen siyah beyazlılar, onun yerini de çaylak bir isim Isaiah Blackmon ile doldurmaya karar verdiler ve prensip anlaşmasına vardılar.

1.85 metre boyunda olan Birleşik Amerikalı guard NCAA takımlarından SFU’da bu sezon 30 maçta ortalama 34.0 dakika süre alırken 18.8 sayı, %41.2 3sayı, 5.3 ribaund, 1.5 asist, 1.7 top çalma istatistikleri ile mücadele etmişti.

Blackmon öncelikle saf bir oyun kurucu değil. Skorer özellikleri ile ön plana çıkan bir combo guard. Atletik özellikleri ve çabukluğu sayesinde potaya delici penetreler yapabiliyor ve hem orta mesafeden hem de 3 sayı çizgisi gerisinden yumuşak bilekleri ile iyi bir şut tehditi bulunuyor. Tarzını Errick McCollum’a benzetiyorum biraz. Ama ondan daha fazla ribaundlara katkı yapan bir oyuncu, en azından NCAA kariyerinde böyleydi. Savunmada ise çabuk elleri sayesinde rakip guardlara iyi baskı yapıyor ama fiziksel olarak zayıf ve küçük kalacaktır genelde Avrupa basketbolunda. Yani onunla beraber oynayacak 1 numaranızın biraz daha fizikli olması tercih edilmeli ki Beşiktaş’ın diğer guard transferi Johnson bu tanımlara pek uygun değil.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …