Güncel Haberler

Anadolu Efes Kesenin Ağzını Açıp Singleton ile Yeni Kontrat İmzalıyor!

Son iki sezondaki performansı ile Turkish Airlines Euroleague‘e damgasını vuran ve en önemli şampiyonluk adaylarından biri konumuna gelen Anadolu Efes, koç Ataman yönetiminde mevcut kadrosunu korumayı hedefliyor.

Bu yolda önemli hamlelerden birine de imza atmaya yakınlar. Chris Singleton ile 3 yıllık kontrat konusunda prensip anlaşmasına vardılar. Bu yeni kontratla beraber Birleşik Amerikalı oyuncu Euroleague’in en çok kazanan uzunları arasındaki yerini alacak.

2.06 metre boyunda olan 31 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon BSL’de 13 maçta ortalama 28.1 dakika süre alırken 10.9 sayı, %42.6 3sayı, 4.9 ribaund, 1.4 asist ve Euroleague sahnesinde ise 28 maçta ortalama 25.2 dakika sahada kalırken 7.8 sayı, %45.1 3sayı, 4.4 ribaund, 1.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleri ile katkı vermişti.

Koç Ataman’ın sisteminde yıllardır 4 numaranın ne kadar önemli olduğunu ve bu pozisyonlarda oynayan oyuncuların kariyerlerini nasıl yükselttiklerini defalarca kez gördük ki bunun son örneği de harika bir sezon geçiren Moerman’dı. Onun sakatlığı sonrası yapıldı Singleton hamlesi ki Moerman iyileştikten sonra dahi ona formayı vermedi etkili performansıyla. Singleton atletik özellikleri yüksek, çabuk el ve ayaklara sahip olan, mobil bir 4 numara. Özellikle savunmadaki direnci, top çalma becerisi ve blok tehditi ile farklı bir uzun. Diğer taraftan hücumda potadan uzak oynamayı da biliyor, dış şut tehditi de oldukça yüksek. Eylül ayında aslında biraz mental anlamda düşmüş bir şekilde gelmişti Anadolu Efes’e ama koç Ataman’ın sisteminde savaşçı kimliğini yeniden kazandı, kendini buldu diyebiliriz. Kritik maçlarda sahneye çıkarak önemli sayılara imza attığı gibi aldığı ribaundlar ve savunmada sergilediği kritik hamlelerle tartışmasız Anadolu Efes’in x-faktörüydü. Dolayısıyla bu bol sıfırlı kontratı fazlasıyla hakettiğini söyleyebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=T8SOTNQjIvo

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …