Güncel Haberler

Barcelona, Tomic’in Yerini Gudaitis ile Doldurmak İstiyor

Koç Jasikevicius’u göreve getirerek yeni sezon hazırlıklarına hız veren Barcelona‘da transfer hamleleri de netleşmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde tam 8 yıldır takımın formasını giyen Tomic ile yollarını ayıran Katalan ekibinin 5 numara için hedefindeki isim Olimpia Milano ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Litvanyalı uzun Arturas Gudaitis.

Real Madrid de Litvanyalı uzun ile ilgileniyordu ancak onlar tercihlerini Zizic’den yana kullandılar. Diğer taraftan Vesely’i de gündemine almıştı Barça ama yüksek maliyeti ve halen Fenerbahçe Beko’dan ayrılmamış olması nedeniyle bu transferden vazgeçmiş durumda.

2.08 metre boyunda olan 26 yaşındaki Gudaitis, Milano forması ile bu sezon sakatlıklar nedeniyle tam verimli olamasa da iyileştikten sonra 19 maçta 17 dakika süre alarak 7.3 sayı, 4.4 ribaund, 10.4 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti.

Saras’ın Zalgiris günlerinden de çok iyi tanıdığı Litvanyalı uzun, yaşlanan ve verimi düşen Tomic yerine hem çember koruyuculuğu hem de ribaund katkısı konusunda çok daha faydalı olacaktır. Ayrıca ikili oyun savunmasında da çok daha diri ve çabuk bir uzun, Tomic’e nazaran bu alanda takımına zaaf getirmez hatta kısaları takip ederek fiziksel temasta bulunup penetrelerini de bloklar, savunma direncini yukarı çeker. Ancak onun hakkındaki en büyük soru işareti sağlıklı kalıp kalamayacağı, kariyerinin son yıllarında en çok canını yakan, verimini düşüren bu oldu çünkü.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …

5 Yorumlar

  1. Çok sakatlanmasa iyi adam ama sağlık sorunlar sebebi ile büyük risk olur. Beter ol Barça

  2. Zenit bu oyuncu ile ciddi bir şekilde ilgilenmeye başlandı. Bana göre imzalar her an atılabilir.