Güncel Haberler

FLAŞ: Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonu Koç ile Prensipte Anlaştı

Koç Obradovic’in ayrılmasının ardından Saras ile ciddi şekilde ilgilenen ancak Litvanyalı koçun Barça tercihinin ardından B planına yönelen Fenerbahçe Beko, önemli bir hamle yapmak üzere.

Hem ESPN hem de beinSports’un doğruladığı haberlere göre Fenerbahçe Beko, halihazırda Sırp milli takımının başantrenörlüğünü ve Sacramento Kings’in yardımcı antrenörlüğünü yapan Sırp koç Igor Kokoskov ile 3 yıllık kontrat konusunda prensip anlaşmasına vardı. Pürüzlerin giderilmesinin ardından haftasonu resmi açıklama gelebilir.

Transferin gerçekleşmesinde Sacramento forması giyen Bogdanovic’in olumlu referansları ve Kokoskov ile eskiye dayanan bir arkadaşlıkları bulunan Obradovic’in de etkisi oldu elbette.

Hatırlayacağınız üzere Kokoskov, 2017 EuroBasket’te Doncic ve Dragic liderliğindeki Slovenya’yı Avrupa Şampiyonluğu’na taşımayı başarmıştı.

48 yaşındaki koç 2018-19 sezonunda Phoenix Suns’ı çalıştırmış ve bir NBA takımını çalıştıran ilk Avrupalı başantrenör olarak da tarihe geçmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Sırp ekolünden yetişmiş olan 2000 yılından bu yana toplam 7 takımda asistan koçluk görevinde bulunmuş olan Kokoskov, iki büyük ekolü de çok iyi bilen bir koç. Sırp ekolonün sert savunma anlayışını benimse de Amerikan basketbolunun hızlı ve geçiş oyunlarına dayalı hücum tarzını da takımlarında kullanmayı seçen, guardlara özgürlük veren ve onların yaratıcılığına güvenen bir koç. Doncic ile ilişkilerinden de bildiğimiz üzere genç isimlerle çalışmayı bilen, mentörlük konusunda başarılı ve tecrübeli oyunculara da güven veren bir koç. Açıkçası Avrupa’da önemli koçların çoğunun bir takımı varken ve NBA’de sezon dönüşü için hazırlıklar yapılırken, bu kadar dar bir piyasada Kokoskov gibi kaliteli bir koçu takımın başına getiren Gherardini liderliğindeki Fenerbahçe yönetimini kutluyorum. 3 yıllık anlaşma ile girilecek yeniden yapılanma sürecinde de karşılıklı güven sağlanmış oldu. Sırp koçun Obradovic’in bıraktığı yerden devam edebilecek seviyede, kalitede olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …

3 Yorumlar

  1. Koça güvenmekten başka şansımız yok ama Murat Murathanoğlu’nun da dediği gibi büyük kumar. Ancak serbest olup getirilebilecek koçlar arasında en iyilerdendi. Ancak baştan söyleyeyim tarz bakımından Obrodovic ile arasında dağlar kadar fark var. Obra uzunlara dayalı ve oldukça disiplinli bir takım yarattı. Kokoskov ise kısaları özgür ve serbest bırakır. Bu geçiş biraz zaman alacak.

  2. Taraftarla birleşince acayip bir ambiyans olacak. Tabi maçlar seyircili oynanırsa.