Güncel Haberler

Panathinaikos, 5 Numaraya Eric’i Düşünüyor

Koç Vovoras’ın yönetiminde yeniden yapılanmaya başlayacak olan Panathinaikos, 5 numara için listesine yeni isimler eklemeye devam ediyor.

Papagiannis ile 5 numara pozisyonunu paylaşması için atletik bir uzun transfer etmek isteyen Yunan ekibinin listesinde yer alan isimlerden biri de daha önce ülkemizde Darüşşafaka forması giymiş olan ve bu sezon Kirolbet Baskonia ile Liga Endesa şampiyonluğu yaşayan Micheal Eric.

Nijeryalı uzunun İspanyol ekibi ile kontratı devam ediyor olsa da yolların ayrılması bekleniyor.

2.10 metre boyunda olan 32 yaşındaki tecrübeli uzun, bu sezon Liga Endesa sahnesinde 28 maçta ortalama 15.1 dakika süre alırken 7.0 sayı, 3.6 ribaund ve Euroleague’de ise 28 maçta ortalama 14.5 dakika sahada kalırken 5.7 sayı, 2.7 ribaund istatistikleri ile katkı verdi.

Atletik özellikleri, güçlü fiziği ve her iki pota altındaki savaşçı kimliği ile her takımın isteyeceği tipte bir uzun Eric. Orta mesafe tehditinin olmaması ve sırtı dönük silahlarının sınırlı olması ise onu Euroleague seviyesinde ana uzun olarak yetersiz kılabiliyor. İkili oyunlardaki etkili bitirişleri ve adam değişme savunmasında çabuk ayakları ile getirdiği avantaj sayesinde maç başına 15-20 dakika bandında katkı verebilir. Süresi uzadığı zaman faul problemine giren ve hücumda takımını iyice yanlız bırakan bir uzuna dönüşüyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Kolossos Deplasmanında Zorlandı Ama Hata Yapmadı

Yunanistan Ligi kazananlar etabı 2. hafta mücadelesinde Panathinaikos konuk olduğu Kolossos karşısında zorlansa da 74-79’luk …