Güncel Haberler

ÖZEL: Barcelona’nın Kaybetmesi Fenerbahçe’ye Yaramadı!

Barcelona‘nın Liga Endesa finalinde Baskonia’ya kaybetmesi Fenerbahçe Beko‘ya yaramadı!

Son günlerde Sarunas Jasikevicius ile görüşmeleri derinleştiren ve Litvanyalı koç ile 2 yıllık bir kontrat üzerinde prensipte anlaşma aşamasına gelen Fenerbahçe Beko, aslında başarılı koçun tüm isteklerini de yerine getirmişti:

  1. Gherardini ile kontrat uzatıldı (2 yıl)
  2. Fenerbahçe’nin yeni sezon bütçesi Zalgiris’in 2 katı (10-11 milyon euro vs 22-24 milyon euro)
  3. Alacağı kontrat da Zalgiris’den çok daha iyi (yıllık 850 bin euro vs 1.5 milyon euro)

Ancak Euroleague şampiyonluğu yaşadığı ve her röportajında kalbinde özel bir yeri olduğunu söylediği Barcelona’dan gelecek teklif sarı lacivertlilerin tüm planını değiştirebilir. İşte kaybedilen bu finalin ardından da Pesic’in koltuğu ciddi şekilde sallantıda ve artık Barça yönetimi yeni sezonda net bir başarı istiyor, daha fazla beklemeye tahammülleri kalmadı. Bu nedenle de Pesic ile yolların ayrılmasına karar verilip Saras’a tıpkı Fenerbaçe gibi cazip bir teklif sunmaları bekleniyor.

Tabi Barça’nın yeni sezon için Calathes gibi bir yıldızla prensip anlaşmasına varmış olması ve takımda Mirotic gibi bir süper yıldızın da yer alması koç Jasikevicius’un aklını çelen diğer önemli konular.

Her ne kadar Litvanya kaynaklı haberler Saras’ın halen Zalgiris ile devam etme ihtimali var dese de benim aldığım bilgiler bu olasılığın ortadan kalktığı yönünde. Litvanyalı koç Barça’dan bir teklif almazsa büyük olasılıkla yeni sezonda Fenerbahçe Beko’yu çalıştıracak.

Önümüzdeki günler hatta belki de saatler anlık gelişmelerle karşılaşabiliriz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …