Güncel Haberler

Baskonia, Polonara ile Yola Devam Edecek

İspanya Liga Endesa finalinde güçlü rakibi Barça’yı devirerek 2019-20 sezonu şampiyonu olan Kirolbet Baskonia, yeni sezon için kadro yapılanmasına da başlıyor.

Koç Ivanovic ile yeniden anlaşılması beklenirlen, şampiyonluğu getiren sayının asistini veren İtalyan forvet Achille Polonara da takımda tutulacak isimlerden biri.

2.03 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli forvet, Liga Endesa sahnesinde 30 maçta ortalama 12.4 dakika süre alırken 5.3 sayı, 2.9 ribaund ve Euroleague’de ise 27 maçta ortalama 12.0 dakika sahada kalırken 3.1 sayı, 2.8 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Özellikle final turnuvasında koç Ivanovic’in kendisine verdiği süreleri çok iyi değerlendiren, enerjisi ve atletizmi ile oyunun her alanında takımına katkı sağlayan solak forvet, bu performansının ödülünü de yeni sezon için kontrat kaparak almış olacak. Sürelerinin artması ile birlikte ribaundlara daha fazla katkı veren ve cezau üçlükleri ile de katkı vermeyen başlayan Polonara, savunmada da bir çok pozisyonu doldurabilmesi ile koç Ivanovic’in sistemindeki önemli görev adamlarından biri oldu ve olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …