Güncel Haberler

Panathinaikos, Eddie ve Hill ile İlgileniyor

Yeni sezon öncesi 3 numara rotasyonunu güçlendirmek isteyen Panathinaikos‘da koç Vovoras’ın listesinde 2 isim yer alıyor.

Papapetrou ile süreleri paylaşması beklenen yeni forvet için geçen 2 isim son olarak UCAM Murcia forması ile izlediğimiz Jarell Eddie ve Astana‘da forma giyen Malcolm Hill.

İki oyuncu da Euroleague takımlarımız hariç tüm temsilcilerimizin mutlaka değerlendirmesi gereken isimler, yoksa KAÇAN BALIK büyük olur….

2.01 metre boyunda olan 28 yaşındaki Eddie, bu sezon Murcia forması ile 22 maçta ortalama 26.1 dakika süre alırken 14.4 sayı, %44.0 3sayı, 3.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Booker ile beraber koç Alonso’nun hücumda en güvendiği silahı olan Eddie, gerek dribbling üstü gerekse ceza atışlarındaki yüksek yüzdesi ve atletik özellikleri sayesinde yaptığı patlayıcı penetrelerle hücumda önemli bir opsiyondu. Savunmada da istediği zaman fiziğini iyi kullanarak çabuk ayakları ile de rakiplerini zorlayan bir isim. Özetle potansiyeli yüksek, hücumda net katkı verebilecek bir isim ancak istikrar problemi artı savunmadaki düşük direnci ile Euroleague sahnesinde işi kolay olmayacaktır.

https://www.youtube.com/watch?v=FDdHgFJVyp4

1.98 metre boyunda olan 24 yaşındaki Hill ise VTB Ligi’nde 18 maçta ortalama 32.6 dakika süre alırken 20.2 sayı, %39.3 3sayı, 4.0 ribaund, 3.6 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Astana forması giyen Birleşik Amerikalı forvet ligin en komple oyuncularından biriydi bu sezon. Altetizmi, çabukluğu, dış şut tehditi ve ribaundlara sağladığı taktikle modern 3 numara tanımına tam olarak uyan bir oyuncu. Dribbling üstünden skor üretebiliyor olsa da asıl silahları arasında yer almıyor. Bunun dışında iyi bir pasör olduğunu da gösterdi bu sezon. Güçlü fiziği ve çabukluğu ile hem 2 hem de 3 numaraları savunabilen Hill, savunmada enerji ve konsantrasyon seviyesini biraz daha arttıdığı takdirde Euroleague seviyesi için dahi hazır olabilecek bir oyuncu. Umarım yeni sezonda onu EuroCup takımları farkeder ve değerlendirirler.

https://youtu.be/i3ySIDs8v2w

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …