Güncel Haberler

De Colo, Obradovic’in Ayrılığı ve Fenerbahçe’deki Geleceği Hakkında Konuştu

Fenerbahçe Beko‘nun Fransız yıldızı Nando De Colo, koç Obradovic’in takımdan ayrılması ve kendi geleceği hakkında ülkesinin basın mecralarından La Voix Du Nord’a açıklamalarda bulundu.

Fransız yıldızın da Datome gibi Fenerbahçe Beko‘dan ayrılacağı ve eski takımlarından Valencia ile anlaşacağı Avrupa basınında sıkça yer bulmuştu. Ama o iddiaların doğru olmadığını belirten açıklamalarda bulundu:

Koç Obradovic‘in ayrılığı ile ilgili konuşan De Colo, şunları söyledi:

Kararı birçok kişiyi şaşırttı. Telefonda konuştuğumuzda bir yıl ara vermesi gerektiğini, ailesiyle ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Anlaşılabilir bir durum. Sezona ara verilmeden önce kafamızı suyun üstüne çıkarabilmiş olsak da genel anlamda sezon kolay geçmedi. Sözleşme görüşmelerinin yapıldığı bir dönemdeyiz. Genel Menajer Maurizio Gherardini iki yıllık yeni sözleşme imzaladı, kendisi önemli biri. Oyuncu ve koç alımlarında kontrol onda, o da zaten bu işte iyi.

La Voix Du Nord

Başta Virtus Bologna ve Valencia olmak üzere kendisiyle ilgili çıkan transfer dedikodularını duyduğunu ve EuroLeague’de olmayan bir takımda oynamak istemediğini belirten De Colo ifadelerine şöyle devam etti:

Dedikoduları gördüm. Kontratım devam ediyor. Hangi koçun ve oyuncuların takıma katılacağını görmeyi bekliyoruz aslında. Koç gelir gelmez durumla ilgili genel bir fikrimiz olacak. Maurizio ile sürekli iletişim hâlindeyim. Kulüp arayışını sürdürüyor, tanındık bir koç getirmeye çalışıyorlar. Saras olursa çok daha iyi olur. Ancak şu anda yapabileceğim pek bir şey yok, sadece haber bekliyorum.

La Voix Du Nord

Turkish Airlines Euroleague tarafından CSKA Moskova’da sergilediği başarılı dönem sayesinde Son 10 Yılın En İyi Takımı’na seçilmeyi başaran 1.96 metre boyunda olan 33 yaşındaki De Colo, bu sezon ise BSL’de 13 maçta 17.4 sayı, 3.3 ribaund, 3.4 asist ve Euroleague sahnesinde ise 24 maçta 15.9 sayı, 3.0 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …