Güncel Haberler

Beşiktaş Çaylak Oyun Kurucu Johnson ile Anlaştı

Yeni sezonda koç Bıyıktay yönetiminde genç ve düşük maliyetli ama potansiyelli bir kadro kurmak isteyen Beşiktaş Sompo Sigorta, 3. yabancı transferini de çaylak bir isimle yapıyor.

Siyah beyazlılar NCAA takımlarından NC State’de forma giyen Markell Johnson ile anlaştılar, resmi açıklama yakında gelebilir.

1.85 metre boyunda olan 21 yaşındaki genç oyun kurucu bu sezon takımı ile 31 maçta ortalama 34.1 dakika süre alırken 12.8 sayı, %26.7 3sayı, 4.4 ribaund, 6.8 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Johnson, önceliği pas olan, daha çok organizatör yönüyle öne çıkan bir oyun kurucu. Elbette skor bulma konusunda da çeşitli silahları var ama dış şutlarda sorun yaşadığını daha çok atletizmini ve çabukluğunu kullanarak penetre etmeyi tercih ettiğini de söyleyebiliriz. Önemli artılarından biri ise pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu olması. Gelelim eksilerine; belirttiğim gibi öncelikle dış şutlar büyük bir sorun olabilir. Çünkü zaten çok genç ve Avrupa’ya adapte olmakta sorun yaşayacaktır, bir de şut yüzdesini düzeltemezse işi bir kademe daha zorlaşır. Diğer taraftan savunmada fizikli guarların karşısında zorlandığını gördük NCAA sahnesinde ki ligimizde çok daha sert guardlarla karşılaşabilir, bu da Beşiktaş’ın savunma planlarını zorlayabilir. Özetle takımı oynatmayı seven ve lider potansiyeli olan bir guard ama henüz çok genç ve bana göre çok eksileri var, riskli bir transfer Beşiktaş adına…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …