Güncel Haberler

Della Valle ile Baskonia ve Virtus Bologna İlgileniyorlar

Olimpia Milano ile yollarını ayırmış olan İtalyan keskin şutör Amadeo Della Valle, halen Avrupa’nın önemli takımlarının radarında yer alıyor.

Guard rotasyonuna şutör bir isim eklemek isteyen 2 ekip, Kirolbet Baskonia ile Virtus Bologna İtalyan oyuncu ile ilgileniyorlar.

1.92 metre boyunda olan 26 yaşındaki Della Valle, Serie A’da 19 maçta ortalama 13.2 dakika süre alırken 4.4 sayı, 1.5 ribaund ve Euroleague’de ise 20 maçta ortalama 12.1 dakika sahada kalırken, 6.2 sayı, 1.0 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti.

Della Valle büyük umutlarla geldiği Milano’da hem yeteri kadar süre bulamadı koç Messina’nın rotasyonunda hem de bulduğu sürelerde yanlış şut seçimleri ve savunmada gösterdiği yumuşak performansla başarısız oldu. Euroleague sahnesinin onun için pek uygun olmadığını gördük. Bologna tercihini yapıp alternatif skorer olarak hem biraz daha fazla süre bulabilir kendine hem de Euroleague sertliğinden uzakta biraz daha fazla kendini gösterebilir düşüncesindeyim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …