Güncel Haberler

ÖZEL: Marinkovic ile De Colo Takası Gündeme Gelebilir!

Fenerbahçe Beko‘da koç Obradovic ile yolların ayrılmasının ardından bir çok yabancı oyuncu ile de yolların ayrılması gündemde.

Öne çıkan isimlerden biri de yıllık 2.6 milyon dolar kazancıyla geçen yaz Fenerbahçe Beko‘ya katılan Fransız yıldız Nando De Colo. Her ne kadar 2+1 yıllık bir kontratı olsa da yüksek maaşı nedeniyle sarı lacivertlilerin onunla masaya oturarak yolları ayırması bekleniyor.

Fransız yıldız ile en çok ilgilenen ekip ise eski takımlarından biri olan Valencia.

İşte bu noktada ilginç bir alışveriş gündeme geliyor. Çünkü Yarasalar da genç Sırp guard Vanja Marinkovic‘in performansından memnun değiller ve onların da 2+1 yıllık kontratı olduğu için bonservissiz de göndermek istemiyorlar. Fenerbahçe’de her ne kadar koç belli olmasa da genç oyuncunun transferi için Gherardini’nin devrede olduğu söyleniyor.

Bu gelişmelerle beraber Fenerbahçe yüksek maaşından dolayı De Colo’yu Valencia’ya gönderip yerine bonservis ödemeden genç bir potansiyel, Marinkovic’i kadrosuna katabilir. Yani iki takım arasında kazan-kazan niteliğinde, bonservis ödenmeden takas benzeri bir transfer gerçekleşebilir.

1.98 metre boyunda olan 23 yaşındaki genç şutör, çaylak sezonunda Euroleague sahnesinde 26 maçta ortalama 15.0 dakika süre alırken 6.6 sayı, 1.1 ribaund istatistikleri ile mücadele etmişti. Liga Endesa sahnesinde ise devam eden final turnuvası dahil 19 maçta ortalama 12.6 dakika süre alırken 6.1 sayı istatistikleri ile katkı vermişti.

Yarasalar genç oyuncu ile uzun süreli kontrat imzaladılar ve ondan beklentileri yüksek. Ancak ilk sezonda bu beklentileri pek karşılayamadığını da biliyoruz. Bu nedenle de yeni sezon için onun yerini daha tecrübeli bir isimle doldurmak istiyorlar. Aslında etkili ceza şutları ve açık alandaki verimliliği ile değerli bir silah. Ancak hem savunmada yumuşak kaldı hem de hücumda toplu oyunda kendisini henüz yeteri kadar geliştiremedi. Yeniden yapılanacak Fenerbahçe’de daha çok süre ve fırsat bulabileceğini, potansiyelini ortaya koyacağını düşünüyorum. Kumaşı çok kaliteli olan, yıldız potansiyeli bulunan bir şutör. Hücumdaki silahlarını geliştirip, şutörden skorere evrilmesi gerekiyor sınıf atlayabilmek için.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …