Güncel Haberler

Fenerbahçe, Obradovic Görüşmeleri Hakkında Resmi Açıklama Yayınladı

Fenerbahçe Beko ile koç Zeljko Obradovic arasında bu hafta geçen bir dizi görüşmenin ardından aşama kaydedildi ve süreç olumlu ilerledi. Sırp koç bugün (19 Haziran) Belgraad’a geri döndü.

Başarılı koç, Fenerbahçe Beko’nun kendisine teklif ettiği 2 milyon euro yıllık kazançlı, 2+1 yıllık kontratı prensipte kabul etti. Koçun önceki maaşı yıllık 3 milyon euro idi. Diğer taraftan yönetim yeni sezon bütçesinin 30 milyon eurodan 20 milyon euroya düşeceğini de iletti koça.

Koç Obradovic’in henüz imza atmamasındaki temel nedenler; mevcutta kontratı devam eden oyuncularla nasıl pazarılık yapılacağı, gerekirse kontratların nasıl feshedileceği ve 2-3 yabancı dışında yeniden yapılanma isteğine yönetimin bütçesel olarak nasıl karşılık vereceği.

Başkan Ali Koç’un bizzat havaalanın bıraktığı Obradovic, başkanın kendi özel uçağıyla gitmesi konusundaki teklifine teşekkür ederek karşılık verdi ve tarifeli uçakla gitmeyi tercih etti.

Koç Obradovic havaalanında yaptığı kısa açıklamada ülkesine dönerek ailesiyle birlikte karar vereceklerini açıkladı. Başkan Koç da görüşmelerin olumlu geçtiğini ancak imzaların henüz atılmadığını vurguladı.

Konu hakkında kulüpten yapılan resmi açıklama şu şekildeydi:

Fenerbahçe Beko Basketbol Takımımızın değerli koçu Zeljko Obradovic ile Başkanımız Ali Koç ve Başkanvekilimiz Semih Özsoy’un yeni sezon planlamalarına dair görüşmeleri tamamlanmıştır.

Değerli koçumuz Obradovic bugün itibariyle İstanbul’dan ayrılmış olup, Kulübümüze yeni sezon ile alakalı geri dönüşünü ailesi ile görüştükten sonra önümüzdeki hafta başında yapacaktır.

Bu doğrultuda da camiamıza ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …