Güncel Haberler

RESMİ: Orthez, De Jong ile 3 Yıllık Yeni Kontrat İmzaladı

Yeni sezonda FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde mücadele edecek olan Fransa JeepElite Pro A ekiplerinden biri olan Pau Orthez, Hollandalı pivotunun kontratını uzattı.

Geçen sezonun ilk döneminde yaşadığı sakatlık nedeniyle takımına sınırlı sayıda maçta katkı veren ama bu kısa dönemde bile ne kadar önemli bir parça olduğunu gösteren Nicolas De Jong 2023 yazına kadar Orthez’in başarısı için ter dökecek.

32 yaşında olan 2.10 metre boyundaki De Jong, Pro A’da 10 maçta ortalama 14.4 sayı, %34.6 3sayı, 4.1 ribaund, 1.0 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 5 maçta ortalama 17.0 sayı, %50.0 3sayı, 2.4 ribaund istatistikleri ile katkı vermişti.

Hollandalı uzun ikili oyunlarda müthiş bir silah. Hem dışarı ya da yüksek posta devrilerek yüzdeli şutlar gönderebiliyor hem de potaya devrilerek fiziğini kullanıp rahat skor üretiyor. Diğer taraftan alçak post birebirlerinde de gayet önemli artılara sahip. Ancak ikili oyun savunmasında ağır kalmasının yanı sıra fiziği ve pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu olmaması da önemli eksileri. Etkili hücum silahları ile Şampiyonlar Ligi seviyesinde faydalı bir uzun olduğunu düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fransa All-Star’da Dünya Karması, Fransa Karması’nı Yendi (James MVP seçildi)

Paris’in ev sahipliğinde düzenlenen 2023 Fransa All-Star maçında Dünya Karması, Fransa Karması’nı 154-149’luk skorla yenmeyi …