Güncel Haberler

Fenerbahçe – Obradovic Görüşmelerinde Son Durum!

Fenerbahçe Beko yönetimi ile koç Zeljko Obradovic arasındaki görüşmelerin 3. günündeyiz ve yarın tecrübeli koçun Belgrad’a dönmesi bekleniyor.

Gelinen noktada taraflar arasında daha olumlu bir hava olduğunu hem yönetimin hem de koç Obradovic’in yola devam edebilmek için detayları çözmeye çalıştıklarını söyleyebiliriz, iki tarafın da yola devam etme konusunda istekleri ve niyetleri var.

Görüşmelerde şimdiye kadar çözülemeyen ve belki de anlaşmanın önüne geçen konu ise kuşkusuz yeni sezon için planlanan bütçe. Bildiğiniz üzere Fenerbahçe Beko yönetimi pandemi öncesinde de finansal problemler yaşamış ve oyuncuların maaşını ödemekte zorlanmış, gecikmişti. Üstüne bir de pandeminin ekonomik kriz niteliğindeki negatif etkileri eklenince tüm diğer Avrupa kulüpleri gibi sarı lacivertlilerin de yeni sezonda ciddi bir kesintiye gitmesi kaçınılmaz oldu.

Yönetimin planladığı bütçe 16-17 milyon Euro civarında yani yaklaşık yüzde 50 daha küçük bir bütçe geçtiğimiz sezonlara göre. Bununla beraber hiç de azımsanayacak bir rakam değil, bir çok Euroleague ekibinin çok üstünde bir bütçe. Sarı lacivertlilerin bu noktada elini zorlayan konu ise mevcutta devam eden kontratların büyüklüğü, yeni sezon için yaklaşık 10 milyon Euro’luk bir tutar ödenecek sadece oyuncu kontratları için. Bunun üstüne staff maaşlarını ve takımın diğer giderlerini de eklediğimizde yeni transfer hamlesi yapabilmek adına kaynak kalmıyor.

Yeni sezonda en yüksek ücret alacak oyuncular:

  • Nando De Colo: 2.6 milyon dolar
  • Jan Vesely: 2.43 milyon dolar
  • Kostas Sloukas: 2.00 milyon dolar
  • Gigi Datome: 1.75 milyon dolar

İşte yönetim de bu konuyu çözmeye çalışıyor Obradovic ile yaptığı görüşmelerde. Bu noktada Basketfaul’ün sahibi, duayen basketbol adamı Necip Kapanlı’nın Gherardini hakkındaki yorumlarının altına imzamı atarım. Sarı lacivertlilerin böyle gereksiz yüksek miktarlarda ve uzun süreli kontratlar yapmasının arkasında kuşkusuz İtalyan GM var. Dolayısıyla onun devreye girerek oyuncularla artı menajerleri ile konuyu çözmesi gerekiyor.

Belirttiğim gibi şuanda görüşmeler olumlu ilerliyor ve en azından taraflar birlikte yola devam etme konusunda niyetliler. Ancak konu oyuncu kontratlarına dayanıp geldiği için iş pek kolay sonuca varacak gibi görünmüyor. Büyük olasılıkla koç Obradovic imza atmadan önce bu konuların oyuncularla çözülmesini isteyecek ya da Datome ve Sloukas gibi hem yüksek ücretler alan hem de piyasada net talibi olan isimlerle yollar anlaşmalı olarak ayrılarak yeni bir düzen kurulacak ki bu da bütçeyi hafifletmenin başka bir yolu zaten.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …