Güncel Haberler

Bahçeşehir, 2 Numara İçin Gündemine Smith’i Aldı

Yeni sezonda ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil edecek olan ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bahçeşehir Koleji, 5. yabancı transferini şutör guard pozisyonuna yapacak.

Hatırlayacağınız üzere İstanbul ekibi 1 numaraya Alex Perez’i, 4 numaraya Peyton Aldridge’i ve 5 numaraya Josh Owens’ı transfer ederken 3 numara içinde Jamal Jones ile de yeni sezon için tekrar anlaşmıştı.

2 numara için ise düşündükleri isim eski Fenerbahçeli Erick Green’di. Ama tecrübeli oyuncunun öncelikle Euroleague opsiyonlarını değerlendirmek istemesiyle beraber Sportando’nun haberine göre rotalarını Unics Kazan‘dan ayrılıp serbest kalması beklenen Jamar Smith‘e çevirmiş durumdalar.

1.91 metre boyunda olan 33 yaşındaki tecrübeli şutör bu sezon askıya alınana kadar VTB Lig’de 17 maçta ortalama 26.2 dakika süre alırken 15.6 sayı, %45.7 3sayı, 2.9 ribaund, 3.6 asist ve EuroCup sahnesinde ise 15 maçta ortalama 27.1 dakika sahada kalırken 15.2 sayı, %52.8 3sayı, 2.0 ribaund, 3.7 asist istatistikleri ile önemli bir katkı vermişti.

Smith harika bir şutör. Hem dribbling üstünden hem de ceza atışlarında bulduğu yüksek yüzdeli üçlüklerle Unics Kazan’ın hücumlarında en önemli silahlardan biriydi son 2 sezonda. Hem çabk hem de çok düzgün bir şut mekaniğine sahip olan tecrübeli oyuncu aynı zamanda sürati ile çembere gitmeyi de bilen bir isim. Yeri geldiğinde bir oyun kurucu gibi topla oynayıp birebirlerle skor üretebildiği gibi ikili oyunlarda pasları ile de takım arkadaşlarını besliyor. EuroCup sahnesinde en beğendiğim şutör olan Smith’i ülkemizde izleyebilmek büyük keyif olacak benim için.

https://www.youtube.com/watch?v=GDkC9db0ymw

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …