Güncel Haberler

Bertomeu, Panathinaikos’un Yeni Sezonda Euroleague’de Yer Alacağını Düşünüyor

Turkish Airlines Euroleague‘in CEO’su Jordi Bertomeu, yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen Panathinaikos‘un 2020-21 sezonunda organizasyonda yer almaya devam edeceğini düşünüyor.

Bertomeu, Yeşiller’in resmi olarak Euroleague’de ayrılmak istediğini bir mektupla bildirmesi ve kulübün sahibi Giannakopoulos’un şahsı hakkındaki eleştirileriyle ilgili açıklamalarda bulundu:

Dimitris’in görüşlerine saygı duymaktan başka bir şey yapamayız. Ne karar verirse bersin, o Panathinaikos‘un sahibi. Giannakopoulos ailesi, basketbola çok büyük katkılar sağladı. Bu da benim çok büyük saygımı kazanan bir hareket. Panathinaikos başkanı Manos Papadopoulos’un da nasıl birisi olduğunu biliyoruz. Çok iyi bir iş çıkararak kulübü en iyi şekilde yöneteceğini düşünüyorum. Lig yönetimi ve deiğer takımlar, ona yardımcı olmak için elinden geleni yapacaktır.

Daha sonra Panathinaikos’un 2020-21 EuroLeague sezonunda oynayıp oynamayacağı hakkında konuşan Bertomeu:

Panathinaikos da diğer 10 lisanslı kulüp gibi kalıcı lisans sahibi ve bu takımlar sezonun bitmesinin ardından bir sonraki sezon için otomatik olarak kayıt ediliyorlar. Takımların her yeaz döneminde gelecek sezona dair yapacağı değişiklikler hakkında bilgi vermesi gerekiyor. Küresel duruma baktığımız zaman bu prosedürün işlemesinde birçok belirsizlik olduğu için gecikmeler olabileceği ortada. Henüz birçok takım gelecek sezon planlamalarını tamamlamadı. Ancak şunu söyleyebilirim ki Panathinaikos, önümüzdeki sezon EuroLeague’de oynamak için kaydını yaptırdı.

Panathinaikos’un yayınladığı mektu ve EuroLeague’den ayrılmak istediğini açıklamasını da yorumlayan Bertomeu:

Sebepleri neler bilmiyorum. Finansal veriler ve kullandığımız ligin büyüme ölçümü, seyirci sayısı, televizyon izlenmeleri, dijital büyümemiz gibi dataların hepsi Dimitris’in söyledikleriyle zıtlık oluşturuyor. Ortada birçok spekülasyonun olduğunu biliyorum ancak asla bir takım ile ilgili yorum yapmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Mektuba geldiğimiz zaman, Panathinaikos kulübü ve yönetimi EuroLeague’den ayrılmak istiyorlarsa neler yapmaları gerektiğini gayet iyi biliyorlar. Bunlar, çok net şekilde ifade edilmiş ve her kulüp için aynı olan şartlar.

Son olarak Panathinaikos’un EuroLeague’den ayrılması durumunda ligde oluşacak boşluğun nasıl doldurulacağı hakkında da konuşan Bertomeu:

Neyse ki EuroLeague’de oynamak isteyen birçok takım var. Ancak şu anda bahsettiğimiz senaryo, bizim daha önceden üzerine çalıştığımız bir durum değil. Panathinaikos, EuroLeague’e ait olan bir kulüp. Çok büyük bir geleneğe, tarihe ve taraftar kültürüne sahipler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …