Güncel Haberler

ÖZEL: Obradovic’in 5 Numara İçin Adayları: Hamilton ve Jekiri

Kızıl Yıldız‘ın yeni koçu Sasa Obradovic, gelecek planları ve kadro yapılanması hakkında çalışmalara başladı.

Sırp koçun 5 numara için kadrosuna katmayı istediği ve transfer listesinin başında olan iki isim netleşti. Yolu ülkemizden geçen tanıdık isimler; bu sezon Darüşşafaka Tekfen forması ile izlediğimiz Johnny Hamilton ve bir önceki sezon Gaziantep forma giymiş, bu sezonu Asvel Villeurbanne‘de geçirmiş olan Tonye Jekiri Sırp ekibinin gündeminde yer alıyor.

Hamilton’ın Daçka ile yeni sezon için opsiyonu devam ediyor ama Daçka’nın küçülecek bütçeyle onu tutması zor görünüyor, bir diğer Sırp ekibi Partizan da onunla ilgileniyor. Kendisi hakkındaki yorumlarımı ve mini analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştım.2.13 metre boyunda olan 26 yaşındaki Trinidad Tobakolu uzun, Avrupa kariyerindeki ilk sezonunda 7DAYS EuroCup sahnesinde 15 maçta 11.3 sayı, 8.1 ribaund, 1.4 blok ve BSL’de ise 22 maçta 8.2 sayı, 6.5 ribaund, 1.0 asist ve 1.5 blok istatistikleri ile katkı vermişti.

Asvel ile kontratı sona eren ve serbest kalan Jekiri ile Panathinaikos ve Fenerbahçe gibi önemli Euroleague takımlarının da adı sıkça beraber anılmıştı geçtiğimiz aylarda. 2.12 metre boyunda olan 25 yaşındaki Nijeryalı uzun, Asvel ile Euroleague sahnesinde 23 maça çıkarken 8.7 sayı, 7.5 ribaund, 1.3 asist, 12.8 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele etmişti. Mobil bir uzun olan Jekiri, ikili oyun savunmasında kısaların karşısında durabildiği gibi yardım savunmasında blok tehditi bulunan ve hücumda da ikili oyunlar dışında alçak postta da bitiriciliği yüksek olan bir uzun. Pas özelliğini de geliştirmeye devam eden Jekiri, Euroleague’deki ilk yılında hiç sırıtmadı ve olgun oyunuyla güven verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Kızıl Yıldız, Studentski Engelini Zorla Geçti

Adriyatik Ligi çeyrek final serisi ilk maçında Kızıl Yıldız konuk ettiği Studentski Centar karşısında çok …