Güncel Haberler

RESMİ: Asvel, Tanıdık Bir Skorerle Kadrosunu Güçlendirdi

Yeni sezon öncesi kadro yapılanmasına en hızlı şekilde başlayan Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Asvel Villeurbanne, guard rotasyonunu tanıdık bir isimle güçlendirdi.

Sezona temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor’da başlayan, sezon ortasında Çin Ligi ekiplerinden Shenzhen‘e transfer olan Allerik Freeman, yeni sezonda Fransız ekibinin başarısı için mücadele edecek.

Bu transferle beraber Asvel, arka alan rotasyonunu tamamlamış oldu.

PG: Norris Cole, Antonie Diot, Theo Maledon, Matthew Strazel
SG: Allerik Freeman, Paul Lacombe, Rihards Lomazs

1.90 metre boyunda olan 26 yaşındaki combo guard, Bursaspor forması ile BSL’de 14 maçta ortalama 35.7 dakika süre alırken, 18.5 sayı, %43.0 3sayı, 4.6 ribaund, 4.1 asist ve Çin Ligi’nde Shenzhen forması ile 4 maçta ortalama 25.5 sayı, %48.5 3sayı, 6.0 ribaund, 4.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Elbette skor yönü ön planda ama bencil olmayan bir oyuncu olduğu gibi ribaundlara ve savunmaya da katkı sağlayan bir skorer. Birebirde çok etkili bir oyuncu, dribbling üstü gönderdiği üçlükler ve potaya yaptığı süratli olduğu kadar akıllı penetrelerle aşağı yukarı her pozisyonda takımına skor katkısı sağlayabilecek bir guard. Kariyerinde ilk kez Euroleague sahnesinde yer alacağı için özellikle sert savunmalar karşısında zorlanması ve tercih hataları yapması beklenebilir. Ancak potansiyeli ile birlikte rahatlıkla riske girilebilecek bir isim. Asvel de bu riski alarak doğru bir hamle yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …