Güncel Haberler

Promitheas, Petteway ve Gailius ile İlgileniyor

Önümüzdeki sezon da 7DAYS EuroCup‘da mücadele edecek olan Promitheas, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.

Kanat rotasyonuna takviye yapmak isteyen Yunan ekibinin listesinin başında yer alan iki isim Terran Petteway ve Deividas Gailius.

1.98 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı kanat oyuncusu, bu sezon Pistoia forması ile 22 maçta ortalama 32.4 dakika süre alırken 16.3 sayı, %34.4 3sayı, 4.3 ribaund, 3.0 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Daha önce PAOK ile Yunanistan Ligi’nde boy göstermiş olan Petteway ile bir diğer Yunan ekibi Peristeri de ilgileniyor. Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen ve atletizmi artı çabukluğu ile dikkat çeken oyuncu, hücumda her türlü silaha sahip ve bu seviyelerde skorer kimliği ile kendisini kanıtlamış bir isim. Bizim EuroCup ya da Şampiyonlar Ligi temsilcilerimiz adına KAÇAN BALIK olur eğer bu transfer gerçekleşirse.

2.00 metre boyunda olan 32 yaşındaki Litvanyalı forvet ise bu sezon Litvanya Ligi’nde Neptunas forması ile 21 maçta ortalama 21.4 dakika süre alırken 12.3 sayı, %43.1 3sayı, 2.0 ribaund, 2.0 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 14 maçta ortalama 25.7 dakika sahada kalırken 16.6 sayı, %37.7 3sayı, 3.6 ribaund, 2.9 asist istatistikleri ile katkı vermişti. Geçen sezon ülkemizde Karşıyaka forması ile de izlediğimiz tecrübeli forvet etkili dış şutları ile hücumda ön plana çıkan, bir 3 numara için dribbling becerisi artı saha görüşü iyi seviyede olan bir isim. Ancak savunma ve fiziksel temas konusunda geri planda kalıyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …