Güncel Haberler

RESMİ: Olimpia Milano ile Scola Yolları Ayırdı

Turkish Airlines Euroleague‘in efsane oyuncularından Luis Scola, artık Olimpia Milano forması giymeyecek.

İtalyan ekibi yaptığı resmi açıklamayla bu beklenen ayrılığı duyurdu.

40 yaşındaki veteran uzun ayrılığın ardından bir açıklama yaptı:

Uzun düşüncelerin ardından gelecek sezon için kararımı verdim ve artık EuroLeague’de oynamamayı seçtim. Ne Milan’da ne de başka bir takımda. Olimpia’ya bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum…

Diğer taraftan basketboldan emekli olmaya veya herhangi başka bir organizasyonda oynayıp oynamama konusunda da karar vermedim. Gelecek haftalarda bu yönde kararımı vereceğim.

Olimpia Milano Resmi Web Sistesi

Olimpia Milano’nun sahibi Giorgio Armani de bir açıklama yayınladı:

Luis Scola büyük bir şampiyon ve ona Olimpia basketbol takımımızda sahip olmak harika bir onurdu. Uzun kariyerinde bizim her haman inandığımız spor ve insani değerleriyle onurlandırdı. Ona teşekkür ediyor, hakkında her şeyin en iyisini diliyor ve onu Olimpiyatlar’da görmeyi umuyorum.

Olimpia Milano Resmi Web Sistesi

Scola bu sezon EuroLeague’de çıktığı 28 maçta 9.2 sayı ortalamasıyla mücadele etmişti. Tecrübeli oyuncunun 2021 yazına ertelenen Tokyo Olimpiyatları’nda son kez milli takım forması giymeyi istediği biliniyor. Bunun için de önümüzdeki sezonu basketbol oynarak geçirmek istiyor. Ülkesine dönüp Boca Juniors ile anlaşma ihtimali gündemde.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …