Güncel Haberler

Panathinaikos, İlk Transferini Yunan Forvetle Yapıyor

Yeni sezonda ciddi bir küçülmeye gitmesi beklenen ve bu paralelde koç Vovoras’ı göreve getirerek kadroda da köklü değişiklikler yapmak isteyen Panathinaikos, ilk transferini Yunan bir forvetle yapıyor.

Koç Vovoras’ın yeni sezonda kadroda görmek istediği Promitheas‘dan ayrılması beklenen tecrübeli forvet Leonidas Kaselakis.

2 sezondur Promitheas formasını giyen Kaselakis, kariyerinde daha önce Astana, AEK ve PAOK gibi takımların da formasını giymişti.

Her iki forvet pozisyonunda da görev alabilen Kaselakis, güçlü fiziği ve alçak posttaki bir çok silahı ile yarattığı üretkenlik sayesinde hücumda takımına katkı veren bir isim. Bu arada bir forvet için gayet iyi bir fundementala sahip olduğunu belirteyim. Yüzü dönük de dribbling üstü şut tehditi olan bir isim, genelde penetrelerini şutlarla sonlandırmayı tercih ediyor, potaya kadar gitmiyor. Ceza atıcısı olarak da çok iyi bir şut mekaniğine sahip ve doğru pozisyon alıp aldığı pasları asiste çevirebiliyor yay gerisinden. Özetle iyi bir görev adamı transfer etmiş olacak Panathinaikos.

30 yaşında olan 2.03 metre boyundaki tecrübeli oyuncu, bu sezon Yunanistan Ligi’nde 19 maçta ortalama 22.6 dakika süre alırken 8.0 sayı, %30.3 3sayı, 4.3 ribaund, 1.5 asist ve EuroCup sahnesinde ise 16 maçta ortalama 20.4 dakika süre alırken 8.1 sayı, %41.5 3sayı, 2.4 ribaund, 1.5 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …